Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
15-05-2013 / Blog amenajari birouri
Amenajarea spatiului de lucru: Personalitate in birou

Pentru a da randament maxim la birou, indiferent că vorbim despre spaţiul rezervat la serviciu sau acasă, trebuie ca acesta să fie amenajat după propriile gusturi şi necesităţi. Primul lucru ce trebuie luat în seamă la începerea decorării biroului personal este atmosfera pe care vreţi să o creaţi.

 

Conform principiilor Feng Shui, vă amintim faptul că biroul, ca piesă de mobilier, nu trebuie orientat către uşă, această poziţionare trimiţând inconştient la ideea de evadare de la locul de muncă. Orientaţi-l spre un perete sau spre fereastră.

 

Va trebui să acordaţi destul de multă atenţie modului în care se propagă lumina în încăperea destinată lucrului. Este de preferat să alegeţi o cameră care primeşte cât mai multă lumină naturală pentru a o transforma în birou personal, pentru a evita oboseala ochilor şi crearea unei stări de moleşeală. Ideal ar fi ca fereastra sau sursa principală de lumină să fie plasată în faţa sau la stânga biroului de lucru.

 

În altă ordine de idei, cromatica joacă, de asemenea, un rol foarte important. Este ştiut că galbenul stimulează menţinerea concentrării, în timp ce albastrul ajută la păstrarea calmului şi a unei atitudini senine. Ambele culori primare se împletesc de minune cu nuanţele de maro – este de preferat să alegeţi mobilă închisă la culoare şi cât mai simplă ca design.

 

Pentru că valul principal între tendinţele în amenajări interioare din acest an este cel minimalist, recomandăm un birou zugrăvit în alb, cu mobilier alb sau crem.

 

Nu folosiţi prea multă mobilă! Dacă pereţii sunt albi, atunci puteţi opta pentru mobilier alb, negru sau oricare dintre următoarele culori, în cele mai închise nuanţe pe care le puteţi găsi: albastru, gri, verde, maro.

 

Mobilierul de bază într-o astfel de încăpere este reprezentat de un birou, un scaun (în cazul în care ţineţi şi şedinţe de familie în această cameră puteţi adăuga şi câteva taburete sau chiar o canapea), o bibliotecă în care să ţineţi lucrările de referinţă şi, eventual, un dulap unde veţi depozita dosarele importante, dar care nu sunt de actualitate.

 

Aspectul biroului dumneavoastră va fi completat de accesorii precum: o mochetă pufoasă într-o singură culoare (sau cu model geometric, dar forme mărunte), un tablou potrivit personalităţii dumneavoastră, nelipsita veioză, pe care o veţi asorta cu tabloul, perdele diafane, un ceas de perete asortat celorlalte obiecte din încăpere.

 

Nu uitaţi de ghivecele cu flori – au rolul principal în menţinerea unui aer cât mai curat, oxigenarea creierului fiind un factor important în rezultatele practice, vizibile ale acestuia. Recomandăm filodendron sau aloe vera.

 

Sursa foto: freshome.com