Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-05-2013 / Blog amenajari bai
Templul intimitatii: amenajarea baii

Indiferent cât timp petrecem în baie, ne dorim să fie timp de calitate. Până la urmă, este ultimul loc în care ne este respectată cu adevărat intimitatea. Tocmai de aceea, amenajarea băii este unul dintre primele lucruri la care ne gândim după achiziţionarea unui apartament nou.

 

Atunci când vă veţi decora baia, va trebui să încercaţi să folosiţi instalaţii sanitare şi mobilier cât mai mic, astfel încât să rămână cât mai mult spaţiu liber. Acest lucru va cântări foarte mult în starea dumneavoastră de spirit.

 

De asemenea, este recomandat ca iluminarea acestei încăperi să fie cât mai bună, cel mai bun loc pentru plasarea becului (indiferent că doriţi să folosiţi spoturi luminoase, aplică sau lustră) este deasupra oglinzii, aceasta reflectând lumina şi făcând-o mai puternică.

 

Privind tendinţele acestui an în decorări şi amenajări interioare, pentru baie se păstrează câteva constante: predilecţia cromatică a albastrului puternic şi a nuanţelor pământii, precum şi preferinţa designerilor pentru spaţiile cât mai aerisite.

 

Când alegeţi gresia şi faianţa, optaţi pentru materiale bej sau crem, cu suprafeţe netede, dar nu lucioase.

 

Atunci când folosiţi culori puternice (bleumarin, negru, maro închis), alternaţi cu obiecte albe sau foarte deschise.

 

De asemenea, este încurajată folosirea accesoriilor de baie (dulapuri suspendate sau foarte înguste, etajere, cuiere, covoraşe) care cuprind un strop de culoare, mai ales dacă se încadrează în registrul cromatic rece (verde şi albastru cu nuanţele şi tonurile lor).

 

Cu siguranţă aţi observat că până şi instalaţiile sanitare se schimbă odată cu moda amenajărilor interioare.

 

Anul acesta se poartă instalaţiile, bateriile şi accesoriile din bronz sau cele care imită, la aspect, bronzul. Acestea se potrivesc oricărei palete cromatice, dar vă asigurăm că în combinaţie cu un albastru intens, cu maro sau chiar bleumarin, au un efect optic fermecător.

 

Dacă apartamentul pe care l-aţi vizitat vă place, dar are o baie mică, nu lăsaţi ca acesta să fie motivul pentru care nu achiziţionaţi noua locuinţă.

 

Puteţi face baia să pară mai spaţioasă şi să fie mai uşor de folosit dacă nu plasaţi vasul de toaleta lângă uşa (în cazul în care uşa se deschide spre interiorul băii), dacă optaţi pentru podelele într-o singură culoare, dacă nuanţa dominantă folosită în zugrăvirea băii este una deschisă, dacă oglinda folosită în baie este una voluminoasă şi cu marginile deschise la culoare şi aşa mai departe.

 

Pentru a face încăperea mai primitoare, puteţi aşeza un bambus pe colţul căzii şi câteva lumânări colorate pe etajera de lângă chiuvetă.

 

Sursa foto: freshome.com