Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
09-05-2015 / Blog amenajari bai
Spa personal – baia de acasa

De ce să îţi amenajezi o baie confortabilă când poţi să îţi amenajezi o baie superbă? Efectul de spa în baia principală din locuinţa ta este un vis realizabil. Este prea puţin probabil ca tocmai tu să fii dintre acei morocănoşi care îşi doresc ca o baie să aibă numai „cele necesare” şi nicio vibraţie chic, nicio urmă de aromaterapie, nimic. Aşadar... să pornim: ce i-ar trebui băii tale pentru a arăta ca un spa acasă?

 

Culorile potrivite

 

Analizează din punct de vedere cromatic imaginile din galeria foto de mai sus sau recomandările şi imaginile din articolele anterioare cu referire la amenajarea unui spa acasă. Vei observa că se mizează în special pe culorile neutre combinate cu nuanţe naturale de verde, albastru şi roşu, unele dintre cele mai importante culori ale spectrulului în ce priveşte culorile cele mai liniştitoare.

 

Elemente alese cu atenţie

 

Va trebui să acorzi o atenţie deosebită câtorva detalii din amenajarea băii. Între acestea sunt modelul bateriei de la chiuvetă, capul duşului şi capacul vasului de toaletă. Toate acestea trebuie să fie cât mai efciente şi să îţi asigure maximumul de confort în interiorul propriei băi. Să poţi alege cât mai exact temperatura apei, presiunea acesteia şi felul în care se propagă asupra corpului tău şi aşa mai departe.

 

Deşi adesea nu li se acordă atenţia cuvenită, aceste trei elemente au o influenţă foarte puternică asupra felului în care este percepută întreaga sală de baie. Dacă au un design potrivit şi eficienţa cuvenită, pot oferi impresia unui spa personal.

 

Lumină... cameră... relaxare!

 

Felul în care se propagă lumina într-o încăpere poate schimba în totalitate atmosfera din acea încăpere. De aceea, este foarte important ca în acea baie pe care vrei să o amenajezi ca şi cum ar fi un spa propriu să instalezi mai multe tipuri de corpuri de iluminat, aşa încât să poţi regla intensitatea luminii şi direcţia de propagare în funcţie de activitatea desfăşurată în baie la un moment dat.

 

Detalii specifice

 

Detaliile contează la fel de mult ca elementele principale dintr-o baie. În special atunci când vrei ca baia ta să arate şi să se simtă ca un spa, ar fi ideal ca acest spaţiu să miroasă bine (alege un odorizant de cameră sau o lampă de aromatizare care să aibă aromele care ţi se par ţie relaxante), să arate bine (despre acest lucru am discutat deja, dar poţi găsi mai multe sugestii aici), să aibă sunete relaxante ( nu ar fi rău să ai un casetofon unde să rulezi sunetele sau melodiile preferate) şi să conţină tot ce trebuie pentru relaxare: prosoape curate şi moi, mai multe produse de curăţare, mai multe produse pentru hidratarea pielii, mai multe produse pentru parfumarea pielii si aşa mai departe.

 

Sursa foto: urbanhomez.com, houzz.com, totalpma.org, martyonthehomefront.blogspot.com,