Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
16-06-2015 / Blog amenajari bai
Detalii deosebite pentru amenajarea baii

Despre amenajarea băii există tot felul de impresii si opinii. Desigur, tu va trebuie să alegi cea mai bună variantă de design interior pentru baia ta, după propriile nevoi, disponibilităţi şi gusturi. Despre elementele speficifice băii nu vom discuta astăzi, căci articolul de faţă îl vom dedica aspectului propriu-zis al băii.

 

Pentru ca baia ta să fie cât mai primitoare şi mai îmbietoare, este recomandat să îţi personalizezi acest spaţiu, iar personalizarea se poate face în mai multe feluri. Dintre acestea, noi am ales câteva modele simpatice care să te inspire în amenajarea băii.

 

Aspect de acvariu

 

Dacă preferi spaţiile răcoroase şi cu aspect fresh, poţi alege finisaje şi decoraţiuni albastre şi/sau verzi pentru amenajarea băii. Acestea vor crea impresia unui mare acvariu sau vor putea crea o atmosferă mediteraneană sau scandinavă în funcţie de fiecare alegere pe care o vei face. Înainte de a alege această paletă cromatică, va trebui să iei în calcul dimensiunile băii, luminozitatea camerei şi gradul în care te mulţumeşte a avea o baie într-o culoare clasică pentru această parte a casei.

 

Mai mult decât simplu decor

 

Dacă vrei ca baia să aibă un aspect proaspăt, dar ideea unei băi clasice albastre (sau verzi) nu te mulţumeşte, avem o altă sugestie: instalează în baie un acvariu adevărat. Decorul îl vei completa cu finisaje şi decoraţiuni albe sau în culori neutre (în a doua imagine din galeria foto vei vedea că poţi şi să combini albul cu nuanţe neutre). Despre acvarii vei putea citi mai multe aici.

 

Modele creative din faianţă

 

Din faianţă sau mai ales din mozaic vei putea crea tot felul de modele, care de care mai originale şi mai fermecătoare. Ca exemplu, te invităm să priveşti a treia imagine din galeria foto: acea baie ar fi avut un aspect aproape banal dacă nu ar fi fost creată acea imagine romantică a apusului pe mare. Detaliile din brâul faianţei se asortează cu modelul care domină aspectul întregii băi. Desigur, poţi adăuga diferite alte decoraţiuni, aşa încât să ai în baie toate accesoriile ce s-ar putea dovedi utile la un moment dat.

 

Ca un baldachin, dar...

 

Ca un baldachin, dar nu chiar un baldachin. Dacă te vei putea mulţumi cu un pat simplu în dormitor, vei putea să recuperezi fanteziile idilice atunci când amenajezi baia şi instalezi aici câteva accesorii: perdele prinse pe pereţi ca şi cum ar fi un baldachin deasupra căzii. Ultima imagine din galeria foto pe care am încărcat-o mai sus va ilustra binişor acest concept, aşa încât să te poţi hotărî dacă vrei sau nu aşa ceva la tine acasă sau pentru a te inspira pentru un concept original.

 

Pentru mai multe recomandări şi sugestii privind amenajarea băii, click aici.

 

Sursa foto: urbanhomez.com, anword.com.tw, teregyensuly.hu