Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
20-05-2013 / Blog amenajari bai
Baia ideala – alegeri cromatice

Camera pentru o singură persoană, cum mai este numită baia, trebuie să fie amenajată astfel încât fiecare membru al familiei să se simtă în largul său. Aceasta este singura încăpere în care ne recuperăm cu adevărat intimitatea.

 

Aşadar, care sunt paletele cromatice recomandate de specialişti pentru acest an?

 

Combinaţii cu verde

 

Verdele este culoarea vedetă a acestui an, iar acest lucru este valabil în numeroase domenii de activitate, de la machiaj şi modă vestimentară până la tendinţele în amenajări interioare.

 

Aşadar, nu ezitaţi să alegeţi pentru baia dumneavoastră gresie vernil, prosoape de verde crud şi dulăpioare în nuanţea asortate. Important este să alegeţi instalaţiile sanitare în nuanţe potrivite: albe sau crem. De asemenea, este recomandat să evitaţi culorile închise pentru a păstra o atmosferă veselă şi dinamică în această încăpere atât de capricioasă.

 

Nuanţe de cafeniu

 

Îmbinate cu obiecte în nuanţe de gri deschis, bej sau crem, cafeniul este una dintre culorile aflate în tendinţe în acest an. Se merge pe faianţă şi gresie maronii cu modele vegetale. Atunci când alegeţi gresia şi faianţa va trebui să aveţi grijă ca materialul să nu fie din cel lucios, pentru ca este în afara tiparelor modei în amenajări interioare.

 

Băi imaculate

 

Băile decorate cu instalaţii şi accesorii albe dau impresia unei deschideri nelimitate, impresia unui spaţiu primitor. Dacă baia dumneavoastră este perfect albă, atunci va fi mai uşor de curăţat, dar şi mai uşor de accesorizat: câteva lumânări parfumate şi colorate pentru o baie relaxantă, prosoape în culori vesele, un covoraş mic pe care să călcaţi din duş şi pe care să îl schimbaţi cu un altul, la fel de mic, dar într-o altă culoare etc.

 

Atenţie la alegerea mobilierului: chiar daca este mic mobilier, trebuie să aibă o formă cât mai simplă. Este recomandată înscrierea în stilul minimalist.

 

Nuanţe de cenuşiu

 

Griul dă un aer masculin, dar elegant oricărei încăperi în care este folosit. Pentru această culoare veţi avea totuşi nevoie de o baie spaţioasă. De asemenea, este recomandată instalarea unui duş (nu a unei căzi), astfel încât să folosiţi cât mai puţin din spaţiul disponibil.

 

Pe de altă parte, o baie zugrăvită în gri sau cu gresie sau faianţă cenuşii va avea nevoie de iluminare puternică: puteţi folosi o sursă de lumină principală în mijlocul acesteia, care va fi dublată de câteva spoturi luminoase poziţionate deasupra nelipsitei oglinzi.

 

Atunci când alegeţi culoarea pentru baie, va trebui să acordaţi atenţie dimensiunilor acesteia (culorile închise nu sunt recomandate pentru încăperi nu tocmai spaţioase), la instalaţiile sanitare pe care doriţi să le folosiţi (culori şi dimensiuni), la tonurile folosite în restul casei şi la modul de iluminare.

 

Sursa foto: freshome.com