TIOR

Cladiri istorice renovate cu bani de la primarii

Cladiri istorice renovate cu bani de la primariiClădirile istorice pot fi renovate cu bani de la primării, urmând să fie recuperați în maxim 10 ani. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii care se referă la refacerea imobilelor istorice cu bani de la stat.

Legea spune că autoritățile locale asigură, la cererea propietarilor, o finanţare integrală a lucrărilor în anumite circumstanțe. Pe de altă parte, banii vor fi recuperați, în cel mult 10 ani, din fondul de reparații al asociaţiei de propietari. Dacă banii nu pot fi recuperați, primăriile pot stabili o taxă pentru creșterea calității a clădirilor și se va aplica doar propietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor în urma înscrierii acestora în programele multianuale.

Mai mult decât atât, autorităţile locale pot finanța integral sau parțial, în funcție de zona în care se află: zone protejate şi în zone de protecţie a monumentelor istorice înscrise în lista patrimoniului mondial. Dacă aceste clădiri reabilitate sunt vândute, primăriile vor recupera banii de la noii proprietari.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI