TIOR

Chirii mai mari pentru locuintele ANL

Chirii mai mari pentru locuintele ANL – Strategia nationala a locuriiPeste 12 000 de apartamente construite de Agenția Națională pentru Locuinţe (ANL) sunt puse la vânzare. Cei care vor să cumpere locuința, o pot face la un an de la data semnării contractului de închiriere, scriu cei de la economica.net

În noua Strategie Națională a Locuirii care este în dezbatere publică, guvernul vrea să crească chiriile și să oprească vânzarea apartamentelor.

"Vânzarea locuinţelor cu chirii subvenţionate pentru tineri în contextul în care fondul de locuinţe publice este deja foarte limitat nu este recomandată", apare în Strategia Natională a Locuirii. Acest fond poate fi folosit și pentru strângerea de fonduri pentru locuinţe sociale noi.

Pe de altă parte, strategia mai spune că acest program își poate păstra forma, dar este recomandată plafonarea numărului de ani în care poate fi ocupat apartamentul, adică la trei sau la cinci ani. De asemenea, nu este recomandată vânzarea locuințelor ANL pentru că acestea ar putea fi folosite ca locuinţe pentru locatarii clădirilor cu risc seismic.

Cât privește chiria, guvernul vrea să introducă la calcularea chiriei nu doar venitul, ci și cheltuielile pentru întreținere pentru familiile care câștigă mai puțin de 150 de euro. În acest fel, familia ar trebui să nu plătească mai mult de 10% din venit pe locuință și facturile pentru utilități. În acest moment, chiria datorată de familie este în valoare de 10% din venitul familiei, indiferent de costul locuinţei.

Chiriile ar putea fi stabilite la un nivel în care se pot recupera toate costurile construcţiei și costurile legate de întreținere și administrarea zilnică. Pe de altă parte, chiriașii imobilelor ANL care nu pot plăti această chirie, vor primi de la guvern sau de la autoritățile locale o subvenție care va acoperi diferența, se arată în documentul publicat de Guvern.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI