TIOR

Cele mai frumoase targuri de Craciun din lume (3) – Piata de Craciun din Tallinn

Cele mai frumoase targuri de Craciun din lume (3) – Piata de Craciun din TallinnUnul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume se desfăşoară în capitala Estoniei, Tallinn. Deşi are o vechime de doar 22 de ani, acest eveniment atrage datorită atmosferei unice conferite de către frumuseţea locaţiei: piaţa pietruită din faţa Primăriei oraşului (Raekoja Platz).

 

Raekoja Platz a fost construită în secolul al XV-lea şi găzduieşte, începând cu anul 1991, cel mai mare târg de Crăciun din Estonia. Vizitatorii se pot delecta savurând specialităţile autohtone, precum budincă din sângeretă (o delicatesă obţinută din carne de porc şi şorici), varză murată sau turtă dulce specifică zonei. Nu lipsesc nici sculpturile din gheaţă, înfăţişând personaje care fac parte din spiritul Crăciunului, precum Moş Crăciun şi celebrii săi reni.

 

Pentru cei mici a fost amenajată o mică grădină zoologică, ce găzduieşte iepuraşi, ponei, gâște, iezi sau chiar miei.

 

La sfârşiturile de săptămâna organizatorii târgului de Crăciun din Raekoja Platz oferă un program de cântece, coruri şi dansuri, cu diverse specifice, din mai multe state.

 

Târgul de Crăciun din Raekoja Platz are loc între 30 noiembrie şi 5 ianuarie.

 

Unde puteţi lua masa de Crăciun

 

Olde Hansa este cel mai potrivit local unde puteţi lua masa de Crăciun, în Raekoja Platz. Decorul este unul de basm. Mesele şi scaunele sunt confecţionate din buşteni ce sunt acoperiţi cu piele şi blană naturală. Că alimente şi băuturi, vizitatorii au de ales între bucate tradiţionale din carne de elan sau mistreţ, cârnaţi însângeraţi, bere cu miere şi chiar brânză conservată în ierburi de ienupăr.

 

Un bilet de avion Bucureşti-Tallin costă 276 de euro.

 

Sursa foto: citytripplanner.com

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI