TIOR

Cele mai frumoase targuri de Craciun din lume (2) – Piata de Craciun din Gradinile Tivoli (Copenhaga

Cele mai frumoase targuri de Craciun din lume (2) – Piata de Craciun din Gradinile Tivoli (Copenhaga)Se spune că prima piaţă de Crăciun s-a organizat în cel mai vechi parc de distracţii din Europa, Grădinile Tivoli, din capitala Danemarcei, Copenhaga. Evenimentul are loc şi astăzi şi păstrează, în mare parte, spiritul şi influenţa secolelor anterioare.

 

În fiecare iarnă, în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie, cel mai vechi parc de distracţii din Europa, Grădinile Tivoli, se transformă într-un târg de Crăciun fascinant.


Decorurile celor peste 50 de standuri care-i aşteaptă pe turişti sunt inspirate din basmele celebrului Hans Christian Andersen. Totul este lumină, de la sutele de pomi de Crăciun împodobiţi, până la cunoscutul lac din mijlocul parcului de distracţii, care devine un patinoar uriaş, plin spiriduşi şi alte creaturi d-ale Moşului.

 

Vizitatorii trebuie neapărat să guste şi din bunătăţile tradiţionale: gogoşile la cuptor, denumite aebleskiver, vinul fiert cu migdale şi stafide (glogg) sau prânzul de Crăciun, format din heringi muraţi, friptură de porc sau rață, budincă de orez, chiftele şi brânză.

 

Ce altceva puteţi vedea în Copenhaga?

 

Galeria Naţională de Artă, Palatul Regal Amalienborg, monumentul Mica Sirenă sau Turnul Rotund sunt doar câteva dintre alte atracţii turistice ale capitalei Danemarcei.

 

Un bilet de avion Bucureşti – Copenhaga costă în jur de 170 de euro. După cum am spus deja, la prânzul de Crăciun veţi servi heringi muraţi, friptură de porc sau rață, budincă de orez, chiftele şi brânză.

 

Sursa foto: turism.bzi.ro

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI