TIOR

Cand ma fac mare... am sa fiu scriitor!

Atunci când ai o pasiune, trebuie să o urmezi. Chiar dacă nu o faci să fie scopul său în viaţă, trebuie să îţi amenajezi un spaţiu unde să îţi poţi dezvolta pasiunea: un atelier. Nu contează cât de mic, nu contează dacă place altcuiva – ai nevoie de un loc numai al tău, un loc unde să îţi poţi lăsa imaginaţia şi talentul să se desfăşoare.

 

Alege-ţi instrumentele.

 

Vei avea nevoie de o maşină de scris, un calculator, carnete sau foi, de instrumente de scris, de un organizator de documente, precum şi de alte asemenea obiecte de papetărie şi birotică. Alege câteva obiecte de uz zilnic, dar şi câteva instrumente cu valoare sentimentală: o pană de scris, un stilou aparte – tu le alegi după propria inimă.

 

Păstrează o variantă tipărită.

 

Dacă preferi să îţi manifeşti talentul scriitoricesc în scrieri în format electronic, va trebui să te asiguri cumva că listele de contacte, precum şi tot ceea ce ai creat vreodată: imprimă-le sau salvează-le în documente pe care să le păstrezi de harddisk-uri şi memorii externe.

 

Creează-ţi propriul colţ de creaţie.

 

Creează-ţi propriul colţ de creaţie: sculptorii au un atelier al lor, la fel au şi pictorii, şi creatorii de artizanat. Scriitorii de ce nu ar avea un loc asemănător?

 

Ai nevoie de un birou pe care să îţi aşezi coatele şi să scrii, dar pe care să existe şi instrumentele de scris şi diferite obiecte care să te inspire şi să te ajute să continui să scrii. De asemenea, îţi trebuie un scaun sau un fotoliu confortabil pe care să te aşezi atunci când dai gândurilor tale o formă scrisă.

 

Ai putea completa mediul tău de creaţie cu câteva rafturi cu cărţile preferate sau, de ce nu, o întreagă bibliotecă. Nu poţi fi un scriitor adevărat până când nu ai o cultură literară cel puţin modestă.

 

Fă-l să fie întotdeauna la îndemână.

 

Nu neapărat spaţiul de lucru, cu totul – nu ar fi imposibil să creezi un atelier ambulant, însă ar fi puţin mai dificil decât sugestia noastră. Mai precis, ţine întotdeauna un carneţel şi un stilou sau un creion aproape: pe noptiera din dormitor, în baie, în bucătărie, pe măsuţa sau în dulapul din living şi aşa mai departe.

 

Păstrează aproape sursele de inspiraţie.

 

Ideal, ar fi să instalezi postul de creaţie în apropierea ferestrei, mai ales dacă ai o privelişte frumoasă. Dacă nu se potriveşte ideea biroului lângă fereastră în locuinţa ta, atunci vei avea nevoie de alte surse de inspiraţie: fotografii, autocolante, desene pe pereţi sau orice alte obiecte care te ajută să îţi fructifici gândurile.

 

Iar dacă ai un partener...

 

Dacă ai un partener care împărtăşeşte această pasiune, indiferent că este sora, fratele, copilul sau persoana cu care împarţi perna, atunci este bine să creezi câte un culcuş potrivit pentru fiecare şi să fie apropiate. Poate unul citeşte şi unul scrie sau poate amândoi scrieţi, poate unul scrie pe hârtie şi unul, la calculatorul personal.

 

Important este să lăsaţi pasiunea să vă unească şi să vă bucuraţi cu fiecare ocazie de prezenţa celeilalte persoane, a unei persoane dragi. Iar dacă "partenerul" cu care împarţi pasiunea pentru literatură este un cititor, atunci uite aici câteva recomandări utile şi drăguţe. 

 

Sursa foto: houzz.com

 

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI