TIOR

Zonele surpriza in care dezvoltatorii imobiliari construiesc locuinte

Zonele surpriza in care dezvoltatorii imobiliari construiesc locuinteÎn ultimii ani, localităţile de la periferia marilor oraşe din România s-au dezvoltat din punct de vedere rezidenţial mai mult decât cele mai importante centre urbane din ţară. Totuşi este surprinzător cum în comune precum Şelimbar sau Floreşti au fost construite mai multe locuinţe noi în anul 2014 decât în Cluj sau în Sibiu.


Conform unui studiu imobiliar, comunele Selimbar, Floreşti, Giroc şi Miroslava, alături de oraşele Popeşti Leordeni, Bragadiru şi Otopeni sunt printre primele 15 din ţară la capitolul de livrări locuinţe noi în anul 2014.


“Practic, în Popeşti Leordeni s-au construit anul trecut la fel de multe locuinţe ca în Bucureşti, livrările din Şelimbar le-au depăşit pe cele din Sibiu, în timp ce activitatea rezidenţială din Miroslava (judeţul Iaşi) a fost mai susţinută că în Iaşi. Totodată, comunele Floreşti şi Giroc, din apropierea oraşelor Cluj-Napoca şi Timişoara, se dezvoltă puternic, devenind sateliţi importanţi ai celor două localităţi. Preţurile mai mici ale terenurilor şi dorinţa multor locuitori din oraşe de a se muta de la bloc la casă sunt principalele motive pentru care piaţa rezidenţială din aceste localităţi mici este foarte activă. Un alt factor important fără de care aceste localităţi nu s-ar putea dezvoltă este infrastructură care permite un acces uşor către oraşele mari din apropiere”, este concluzia surprinzătoare a studiului imobiliar la care facem referire.


Lucrurile nu stau la fel de bine în toate zonele ţării. Spre exemplu, în judeţele Tulcea, Teleorman, Caraş-Severin, Covasna, Mehedinţi, Harghita, Sălaj, Hunedoara, Călăraşi, Gorj, Olt şi Vaslui au fost date în folosinţă, cumulat, 3.417 locuinţe noi în anul 2014, cu aproximativ 150 mai multe ca într-un singur oraş: Popeşti Leordeni!

 

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI