TIOR

Vezi tendintele pietei rezidentiale din Romania

Vezi tendintele pietei rezidentiale din RomaniaCel mai nou studiu ImoResearch, realizat de compania de marketing şi cercetare de piaţă ElQual, pentru DezvoltatorImobiliar.ro, ne arată tendinţele pieţei rezidenţiale din România. Află care sunt cele mai noi repere din sectorul rezidenţial!

 

Rezultatele celui de-al cincilea studiu ImoResearch, realizat la Târgul Naţional Imobiliar, ediţia mai 2015, oferă câteva surprize referitoare la evoluţia pieţei rezidenţială din România. Iată câteva dintre cele mai importante repere ale pieţei rezidenţiale:

 

a. Bugetul maxim al românilor pentru locuinţe a crescut

 

Românii care doresc să cumpere locuinţe noi au un buget mai mare pentru achiziţii. Peste o treime din participanţii la sondajul ImoResearch din mai 2015 au disponibile sume cuprinse între 60.001 euro şi 100.000 euro pentru cumpărarea unei locuinţe, cu peste 10% mai mult faţă de perioada octombrie 2014. Bugetul mediu pentru o locuinţă urcă până la 70.000 euro.

 

b. Tinerii care au deja o locuinţa amână cumpărarea celui de-al doilea imobil

 

Faţă de studiile anterioare, putem remarca o scădere de 20% a interesului tinerilor care deţin deja o locuinţa pentru a cumpără un nou imobil. Totuşi, doar o treime din persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani au o casă sau un apartament al lor.

 

c. Interesul pentru programul Prima Casă scade puternic

 

Comparativ cu valul al patrulea al studiului ImoResearch, interesul românilor pentru cumpărarea unei locuinţe prin programul Prima Casă a scăzut puternic. Doar 25% din respondenţii sondajului realizat de către ElQual ar folosi un credit Prima Casă pentru plata locuinţei, cu 15% mai puţini faţă de octombrie 2014. 35% din participanţi optează pentru achitarea cu cash a imobilului vizat.

 

d. Mijloacele de transport, cel mai important factor la achiziţia unei locuinţe

 

Preţul locuinţelor, vecinătăţile, reputaţia zonei sau apropierea de zonele verzi nu mai contează la fel de mult pentru românii care caută să cumpere locuinţe. Cel mai important criteriu pentru alegerea casei sau apartamentului dorit este acum apropierea de mijloacele de transport în comun.

 

e. BCR îşi păstrează poziţia de cea mai căutată bancă

 

BCR îşi păstrează poziţia de cea mai căutată bancă pentru creditarea de locuinţe. 35% din participanţii la studiul ImoResearch şi-au depus sau îşi vor depune documentele pentru un împrumut la BCR, cu 14% mai mulţi faţă de BRD.

 

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI