TIOR

Vestea care incurajeaza dezvoltatorii sa construiasca locuinte noi

Vestea care incurajeaza dezvoltatorii sa construiasca locuinte noiVeşti îmbucurătoare pentru românii care vor să-şi cumpere case şi apartamente, în ansambluri rezidențiale, în perioada următoare. Piaţa de locuinţe noi din România are creşteri importante după primele 5 luni ale anului 2015, potrivit rapoartelor INS din acest an.

 

Conform Institutului Naţional de Statistică, în perioada ianuarie-mai 2015 au fost eliberate aproape 14.200 de autorizaţii pentru construcţii în ansambluri rezidențiale. Prin urmare, dezvoltatorii imobiliari vor livra în următoarele luni şi ani un număr consistent de locuinţe noi, motiv de bucurie şi optimism pentru românii care vor să-şi cumpere o locuinţă.

 

Comparativ cu perioada ianuarie-mai 2014, în România au fost eliberate cu 2% mai multe autorizaţii pentru case şi apartamente noi, din ansambluri rezidențiale anul acesta. Luna mai a fost de departe cea mai bună, datorită celor 3.654 de autorizaţii eliberate, cu 300, respectiv 400 mai multe autorizaţii faţă de aprilie şi martie.

 

Cele mai puţine autorizaţii pentru locuinţe noi au fost emise în primele 2 luni ale anului 2015, cu un minim în ianuarie 2015 – doar 1.674 unităţi. Totuşi, este de înţeles numărul scăzut din ianuarie, având în vedere sezonul de iarnă.

 

Care sunt zonele din România unde se vor construi cele mai multe case şi apartamente noi?

 

Conform raportului INS, în Nord-Estul, Sud-Estul şi în zona de Sud-Vest Oltenia vor fi construite cele mai multe locuinţe noi din ansambluri rezidențiale în perioada următoare. Capitala şi judeţul Ilfov nu mai este, aşadar, polul de interes al zonei rezidenţiale pe viitor, cu toate că cele mai multe imobile noi sunt disponibile aici.

 

Câte autorizaţii pentru locuinţe noi au fost eliberate în 2014?

 

În anul 2014, pe teritoriul României au fost eliberate aproape 37.700 autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale. În Bucureşti şi Ilfov au fost cele mai mari creşteri faţă de anul 2013, urmate de zona de Nord—Vest.

 

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI