TIOR

Veste buna pentru tineri – ANL construieste 7.000 locuinte noi!

Veste buna pentru tineri – ANL construieste 7.000 locuinte noi!În urma unui acord dintre România şi Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene, ANL ar putea primi finanţări pentru construcţia a 7.000 de locuinţe pentru tineri. Casele şi apartamentele ar putea fi livrate până în 2020.

Cu ajutorul unui împrumut de 175 milioane euro, de la Banca Europeană de Dezvoltare a Comisiei Europene, ANL ar putea construi aproximativ 7.000 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. De asemenea, la construcţia locuinţelor se vor folosi şi alţi 75 milioane euro, bani de la bugetul primăriilor şi de la bugetul de stat.

Ţintele sunt medicii şi profesorii

Imobilele vor fi ridicate în cadrul programului Locuinţe pentru tineri, destinate închierierii. Astfel, acestea vor putea fi întâi închiriate de către persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, după care, la minimum un an, pot fi achiziţionate. Conform informaţiilor, privilegiate vor fi cadrele didactice şi medicii.

Chirii derizorii pentru locuinţele ANL

Chiriile lunare pentru locuinţele ANL sunt, de maximum 200 lei, potrivit informaţiilor. În ultimii 7-8 ani, aproape 2.000 de tineri care au închiriat case sau apartamente construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe au şi cumpărat respectivele imobile.

ANL a livrat peste 36.000 de locuinţe în România, dintre care peste 32.500 sunt prin programul închirierilor în prealabil, iar restul prin credit ipotecar.

ANL, un alt proiect notabil – mii de locuinţe pentru bugetari

ANL ar putea construi 6.500 locuinţe de serviciu pentru bugetari, în următorii 5 ani. Acest lucru va fi sigur dacă proiectul de act normativ elaborat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va fi promulgat.

Din cauza nevoii de a oferi locuinţe în special angajaţilor din Ministerul Aparararii Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a realizat un proiect de act normativ care prevede că ANL să construiască 6.500 de locuinţe de serviciu pentru bugetari.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI