TIOR

Unde se va construi cea mai inalta cladire din lume

Unde se va construi cea mai inalta cladire din lumeÎn Arabia Saudită se va construi cea mai înaltă clădire din lume. Zgârie-norii vor fi realizați în anul 2017. Care este înălțimea clădirii, pe ce suprafață se va construi și care vor fi costurile aflați din articolul nostru.

 

Prințul Bil Talal, acționarul principal al unei companiei importante, Kingdom Holding, a făcut anunțul că turnul Kingdom Tower va fi finalizat în puțin peste 60 de luni. Clădirea, ce va depăși 1.000 de metri, va fi mai înaltă decât Burj Khalifa, din Dubai, cea de-a doua clădire ca înălțime din lume. Burj Khalifa are “doar” 828 metri.

 

Cât va costa construcția Kingdom Tower?

 

Kingdom Tower va fi o investiție de 1,2 miliarde de dolari. Aceasta va include hotel, apartamente și spații de birouri. Suprafața pe care se va întinde construcția va fi de 500.000 de metri pătrați. Autorizația de construcție pentru Kingdom Tower a fost eliberată abia în februarie 2013, după ce lansarea proiectului avusese loc la mijlocul lui 2011.

 

Pentru suma de 400 de milioane de dolari, un dezvoltator saudit a cumpărat aproape 17% din acțiunile proiectului. Compania care construiește cel mai mare zgârie-nori din lume este deținută, în proporție de 33%, de către prințul Bil Talal. Este vorba despre Jeddah Economic.

 

Cu ce se mai ocupă prințul Alwaleed Bil Talal?

 

Prințul Bil Talal controlează Kingdom Holding, deținând 95% din totalul acțiunilor de aici. Printre domeniile sale de activitate se numără cel bancar, hotelier sau cel media. Acțiunile sale de la Apple și Time Warner îl fac unul dintre cei mai importanți oameni ai lumii.

 

La sfârșitul lui 201, prințul Bil Talal a cumpărat acțiuni în valoare de peste 300 de milioane de dolari în cadrul rețelei de socializare Twitter.

 

Din anii 1990, Alwaleed este cel mai bogat om din Orientul Mijlociu.

 

Sursa foto: constructionweekonline.com

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI