TIOR

Unde se construiesc primele case ANL pentru rromi?

Unde se construiesc primele case ANL pentru rromi?În acest an, ANL anunţă că va construi 300 de case pentru cetăţenii români de etnie rromă. Suma alocată pentru locuinţele acestea a fost estimat la 16,5 milioane de lei şi provin de la bugetul de stat. Află în continuare unde se vor construi primele case sociale.

 

Primele 28 de locuinţe pe care ANL urmează să le construiască pentru cetăţenii rromi vor fi în judeţul Mehedinţi, în localitatea Baia de Aramă. Este vorba despre 12 case de 2 camere şi 16 case de 3 camere, ale căror suprafeţe se încadrează între 78 şi 106 metri pătraţi. Terenul pe care se vor ridica imobilele are 9.000 de metri pătraţi şi este pus la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe de către consiliul local al oraşului Baia de Aramă. Costul realizării caselor este de aproape 5 milioane de lei.

 

Alte 49 de locuinţe pentru rromi se vor construi în Sibiu (comuna Nocrich) şi în Bistriţa-Năsăud (în satele Jelna şi Budacu de Jos, ambele din comuna Budacu de Jos.

 

ANL derulează acest proiect la inițiativa Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, pentru a oferi cetățenilor rromi locuințe decente.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI