TIOR

Un ansamblu rezidential din Iasi se vinde pentru 6,4 milioane de euro

Un ansamblu rezidential din Iasi se vinde pentru 6,4 milioane de euroUn ansamblu rezidențial din Iași, Arena Residential, a fost scos la vânzare, prin negociere directă, de către administratorul său judiciar. Suma de pornire este de 6,4 milioane de euro.

 

Acest ansamblu rezidențial din Iași, Arena Residential nu a fost finalizat. Proiectul acestuia presupunea construirea a 7 blocuri de apartamente. Până în prezent s-au realizat 3 imobile, toate la roșu. Dintre toate apartamentele disponibile nu s-a reușit nicio vânzare (cu toate că s-au realizat 6 antecontracte).

 

Firma care a dezvoltat Arena Residential, în insolvență din 2012

 

La sfârșitul anului 2012, firma Arena Residential a intrat în insolvență, pentru datorii de circa 18 milioane de euro.

 

Cine sunt creditorii? Banca Volksbank, cu 20 de milioane de lei, North East Property Holdings, din Olanda, cu 42,5 de milioane de lei și firma Instalații Group sunt cei mai importanți creditori pentru acest ansamblu rezidențial.

 

Creditorii bancari au acordat un împrumut de 14 milioane de euro firmei care a construi ansamblul rezidențial Arena Residential, din Iași. Totuși, din cauza că vânzările nu au avut loc, firma nu a primit decât o parte din această sumă, adică aproximativ 4 milioane de euro.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI