TIOR

Tinerii romani pregatesc un ansamblu verde in Bucuresti!

Tinerii romani pregatesc un ansamblu verde in Bucuresti!Asociaţia Solar Decatlon Bucureşti pregăteşte un ansamblu rezidenţial verde în capitală, bazat pe tehnologia casei solare EfdeN. Locuinţa se diferenţiază de restul imobilelor prin faptul că ar produce mai multă energie decât ar consuma.

Cartier rezidenţial fotovoltaic, cu locuinţe la preţuri în jurul sumei de 70.000 euro. Acesta este proiectul Asociaţiei Solar Decatlon Bucureşti, care anunţă că ar putea începe construcţia ansamblului în Bucureşti, chiar din acest an. Locaţia ar putea fi o platformă industrială din capitală, însă pentru moment nu se știe unde exact.

Complexul va găzdui garsoniere şi apartamente, inclusiv duplexuri spaţioase, de 170 mp. Preţul pe mp va fi, conform Asociaţiei Solar Decatlon Bucureşti, de aproximativ 800 euro/mp. În total, investiţia se va ridică la 38 milioane euro.

Despre tipurile de locuinţe verzi care vor fi construite

Casele verzi care vor fi construite în ansamblul rezidenţial anunţat se vor baza pe prototipul de locuinţă inteligentă EfdeN. Acesta dispune de un sistem de automatizare care controlează sistemul de iluminat, instalaţiile sanitare sau ventilaţia.

Un element central al casei este, potrivit dezvoltatorilor, sera – un spaţiu verde multifuncţional, cu rol de relaxare şi cu rol de încălzire al locuinţei.

Conceptul de casă EfdeN a fost prezentat pentru prima dată de către tinerii de la Asociaţia Solar Decatlon Bucureşti în 2014, la Versailles. Acum echipa s-a decis să pună în aplicare un plan amplu, prin realizarea unui ansamblu rezidenţial verde, iar în acest sens îşi caută parteneri pentru dezvoltarea proiectului de locuinţe. Deja grupul are un business plan.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI