TIOR

Tinerii ar alege locuintele mai putin spatioase doar ca sa devina proprietari

Tinerii ar alege locuintele mai putin spatioase doar ca sa devina proprietariCei mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani care doresc să-şi cumpere o locuinţă ar alege una mai puţin spaţioasă, dar care să le ofere statul de proprietar. Interesul acestora pentru garsoniere este în continuare mai scăzut, comparativ cu apartamentele de 2 camere.

 

Tinerii cu vârste curpinse între 25 şi 35 de ani mizează pe locuinţele de 2 camere, mai puţin spaţioase, dar care le pot oferi statutul de proprietar, potrivit studiului realizat de grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual, la Târgul Naţional Imobiliar din luna mai 2014. Această categorie de persoane ar alege apartamentele de 2 camere, înaintea garsonierelor şi a celorlaltor tipuri de locuinţe.

 

Cât plătesc tinerii pe chirie?

 

Rezultatele studiului de la târgul imobiliar au arătat şi o creştere a interesului tinerilor pentru chiriile de sub 300 de euro, comparativ cu târgul imobiliar din octombrie 2013. 75% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani au declarat că plătesc sub 300 de euro lunar pe chirie, cu 5% mai mulţi decât în urmă cu 8 luni. De asemenea, a crescut şi procentul celor care achită între 300 şi 500 de euro lunar pe chirie (de la 20% la 23%). Doar 2% dintre cei intervievaţi plătesc mai mult, între 500 şi 700 de euro pe lună pe chirie.

 

Grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual a realizat, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, un studiu al pieţei imobiliare la Târgul Naţional Imobiliar din luna mai 2014. Rezultatele cercetării au fost comparate cu cele din perioada 4-6 octombrie 2013, la precedentul târg imobiliar de profil.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI