Taxe mai mici pentru dezvoltatorii de case din Germania

04-02-2016 / Blog rezidential

Taxe mai mici pentru dezvoltatorii de case din GermaniaGuvernul din Germania ia o măsură prin care sprijină dezvoltatorii de case şi apartamente din ţară. Executivul german va scădea taxele acestor investitori care vor să livreze locuinţe noi. Motivul? Deficitul de imobile din Germania.

În încercarea de a stimula sectorul construcţiilor din Germania, Guvernul a decis reducerea taxelor pe care dezvoltatorii de locuinţe trebuie să le plătească. Conform Reuters, această măsură a fost aprobată miercuri, 3 februarie 2016, de către cabinetul cancelarului Angela Merkel.

Cum va funcţiona reducerea taxelor şi pentru cât timp se aplică?

Potrivit Reuters, dezvoltatorii imobiliari vor plăti mai puţin la stat timp de o perioada de 3 ani. Acest lucru este posibil prin deducerea cu o treime a costurilor construcţiilor. Există, desigur, şi o condiţie: casele şi apartamentele noi trebuie să fie livrate în zonele afectate de deficitul de imobile.

Guvernul german a dorit să ia măsuri şi pentru că dezvoltatorii să evite să construiască locuinţe în zonele de lux. Astfel, investitorii au voie să construiască doar apartamente şi case cu un cost pe mp mai mic de 3.000 euro. Investitorii privaţi au posibilitatea să solicite reduceri de taxe pentru locuinţele cu un cost de cel mult 2.000 euro pe mp.

Executivul din Germania estimează că această lege ar putea mari stocul de locuinţe noi din ţară cu încă 100.000 de unităţi, în condiţiile în care dezvoltatorii care vor beneficia de reducerea de taxe trebuie să primească autorizaţii de construcţie până în anul 2018 pentru a putea lucra cu avantajul costurilor reduse. Doar în 2016 ar putea fi livrate 29.000 imobile ca urmare a măsurii Guvernului. Germanii estimează că este nevoie de cel puţin 400.000 locuinţe anual pentru a satisface nivelul cererii.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.