TIOR

Studiu piata imobiliara – tinerii prefera in continuare sa locuiasca cu chirie

Studiu piata imobiliara – tinerii prefera in continuare sa locuiasca cu chirieCei mai mulţi dintre tineri preferă în continuare să locuiască cu chirie, în timp ce persoanele de peste 35 de ani deţin o locuinţă proprie. Acestea sunt două dintre concluziile studiului imobiliar realizat de grupul de marketing şi cercetare de piaţă, ElQual, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, cu ocazia Târgului Naţional Imobiliar, desfăşurat în perioada 9-11 mai 2014, la Palatul Parlamentului, din Bucureşti.

 

Rezultatele cercetării de piaţă realizate de grupul ElQual, la Târgul Naţional Imobiliar din mai 2014 confirmă faptul că cea mai mare parte a tinerilor cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani locuiesc cu chirie, iar persoanele de peste 35 de ani deţin o locuinţă proprie. Bucureştenii cu un potenţial mare de achiziţie a unui apartament sau a unei case noi sunt, în concluzie, adulţii motivaţi de nevoia de schimbare a actualului sistem locativ sau de nevoia de un confort sporit.

 

2 din 3 tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani (aproximativ 67% din acest segment) locuiesc cu chirie, în timp ce acelaşi procent de persoane de peste 35% deţin o locuinţă proprie. Interesant este că 1 din 2 participanţi la studiul de la Târgul Naţional Imobiliar au spus că deţin o casă proprie sau un apartament propriu. În comparaţie cu Târgul Naţional Imobiliar din octombrie 2013, procentul de tineri sub 35 de ani care stau cu chirie a crescut cu 4%.

 

Raportul bazat pe studiul realizat de ElQual în mai 2014 prezintă evoluţia indicatorilor comparativ cu perioada 4-6 octombrie 2013, la precedentul eveniment imobiliar de profil.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI