TIOR

Strainii salveaza ansambluri rezidentiale insolvente din Romania

Strainii salveaza ansambluri rezidentiale insolvente din RomaniaStrăinii se implică tot mai mult pe piaţa de ansambluri rezidenţiale din România. Un dezvoltator imobiliar din Malta a cumpărat anul trecut 2 ansambluri rezidenţiale insolvente, aflate lângă Bucureşti.

Conform capital.ro, Zacaria Group, un dezvoltator imobiliar care a fost fondat de maltezii de la Alf Mizzi & Sons, a cumpărat anul trecut 2 ansambluri rezidenţiale: Odyssea Residence şi American Village, de pe Şoseaua Siseşti, respectiv din Pipera.

Ambele ansambluri rezidenţiale sunt în faliment, însă dezvoltatorul imobiliar are în plan să reia construcţiile şi să livreze peste 460 de locuinţe în cadrul acestora. Odyssea Residence a fost abandonat în anul 2013, după ce firma care se ocupa de proiect a dat faliment. Complexul rezidenţial urma să se întindă pe 8.000 mp şi să cuprindă şi o parcare subterană de 5.000 mp. Din ansamblu nu s-a ridicat decât un bloc, care însă este nefinalizat, cu toate că în plan erau 6 imobile, de 156 apartamente. Zacaria Group lucrează deja la primul imobil, pe care speră să-l termine în primăvara acestui an, iar după aceea se vor construi şi restul blocurilor de locuinţe.

Celălalt ansamblu rezidenţial cumpărat de Zacaria Group, American Village, urma să cuprindă 126 de case şi 254 de apartamente în Pipera. Cum firma care dezvolta proiectul a dat faliment în 2013, lucrările au rămas neterminate, cu toate că 72 de vile erau în diferite stadii de execuţie, la fel că şi cele 6 blocuri de locuinţe. În perioada următoare, noul proprietar va livra pe piaţă primele case, iar apartamentele vor mai aştepta cel puţin câteva luni.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI