TIOR

Statistici imobiliare – ce apartamente prefera romanii si cum cumpara

Statistici imobiliare – ce apartamente prefera romanii si cum cumparaCele mai vândute apartamente din România în 2015 au fost cele de 2 camere, în timp ce programul Prima Casă a fost modalitatea preferată de plată pentru locuinţe, conform unei analize imobiliare făcute de agenţia Premier Estate Management şi bazate pe vânzările proprii.

Românii preferă să cumpere în cea mai mare proporţie apartamente de 2 camere, după care se orientează spre apartamente de 3 camere, garsoniere şi apartamente de 4+ camere, potrivit statisticilor Premier Estate Management. Programul Prima Casă a fost folosit în aproape jumătate din vânzările companiei în anul 2015, în condiţiile în care Premier Estate anunţă tranzacţiile a peste 450 de apartamente anul trecut.

“Anul 2015 a fost extrem de dinamic, cu proiecte şi oferte extrem de atractive, lucru care s-a reflectat în cele din urmă în vânzări. Ne putem lauda cu creşteri semnificative ale vânzărilor în toate proiectele gestionate, de la cele de lux şi middle la proiecte de „Prima casă“ şi TVA 5%. Anul 2016 are toate premisele să reprezinte un an în care vom vedea mai multe investiţii rezidenţiale, iar per total estimăm creşteri de până la 50% ale unităţilor vândute” a declarat Andreea Comşa, managing director Premier Estate, pentru zf.ro.

Printre proiectele de care agenţia imobiliară se ocupă sunt Cartierul Solar şi Pallady Towers Residence.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI