TIOR

Semne bune pentru segmentul de apartamente noi din Bucuresti

Semne bune pentru segmentul de apartamente noi din BucurestiAnul 2013 a fost unul prolific pe segmentul de apartamente noi şi case noi din zona Bucureşti-Ilfov. Livrările de locuinţe noi au crescut cu 16%, până la aproape 5.300 de unităţi, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică.

 

Anul trecut am avut cele mai puternice semne că piaţa de apartamente noi începe să se redreseze şi în Bucureşti, sunt de părere analiştii imobiliari. Creşterea livrărilor de apartamente noi a fost semnificativă (de peste 16%), asta după ce între 2008 și 2012 locuințele livrate scădeau constant. În aceste condiţii, dezvoltatorii imobiliari se arată tot mai interesaţi să cumpere terenuri pentru a construi locuinţe. Condiţiile de finanţare actuale din România par a fi foarte prielnice pentru realizarea de case şi apartamente noi pretabile pentru Prima Casă, cel mai căutat program imobiliar din ultimii ani din ţara noastră.

 

Cu toate că ultimele luni au consemnat scăderi ale preţurilor pentru case şi apartamente noi în zona Bucureşti-Ilfov, tendinţa cu care majoritatea analiştilor imobiliari sunt de acord este aceea că piaţa rezidenţială se îndreaptă spre o stabilizare. Ce-i drept, este foarte greu de crezut că preţurile se mai pot reduce cu foarte mult, având în vedere că din 2008 încoace ieftinirile au fost şi de 50%.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI