TIOR

Se anunta vremuri bune pentru piata locuintelor noi din Romania

Se anunta vremuri bune piata locuintelor noi din RomaniaAutorizaţiile pentru construcţia de locuinţe noi din România au înregistrat creşteri după primele 10 luni ale anului 2015 faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

 

Cu aproape 4% a crescut numărul de autorizaţii pentru construcţia de locuinţe noi în România între lunile ianuarie şi octombrie 2015, comparativ cu intervalul ianuarie-octombrie 2014. În total, în acest an au fost acordate 33.547 de autorizaţii pentru case şi apartamente noi.

 

Distribuţia autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe noi

 

Cele mai mari creşteri din ultimul an ale numărului de autorizaţii de construcţie pentru locuinţe noi au fost în Sud-Estul ţării, cu 566 de unităţi. De asemenea, şi în Nord-Est, în Sud-Muntenia, în Nord-Vest, în Vest şi în zona Sud-Vest Oltenia au fost înregistrate creşteri.

 

Scăderi ale numărului de autorizaţii au fost, suprinzător, în zona Bucureşti-Ilfov (cu 171 de unităţi) şi în Centru (cu 218 autorizaţii).

 

3.007 autorizaţii eliberate în octombrie 2015

 

În luna octombrie din acest an au fost emise 3.007 autorizaţii, mai puţine cu 14,2% faţă de septembrie 2015 şi cu 7,3% sub nivelul din octombrie 2014. În general au fost scăderi în toate zonele ţării, cu excepţia Sud-Estului.

 

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI