Schimbare la 360 de grade: ce tipuri de locuinte prefera acum bucurestenii

22-05-2014 / Blog rezidential

Schimbare la 360 de grade: ce tipuri de locuinte prefera acum bucuresteniiPreferinţele bucureştenilor care vor să-şi cumpere locuinţe s-au schimbat neaşteptat, arată studiul de la Târgul Naţional Imobiliar (ediţia mai 2014) al grupului de marketing şi cercetare de piaţă ElQual – membru ESOMAR şi SORMA, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro. Află ce tipuri de locuinţe sunt acum cele mai căutate de către bucureşteni.

 

Dacă în ultimii ani bucureştenii optau pentru apartamentele de 2 camere, situaţia s-a schimbat în mod neaşteptat. Acum, locuitorii Capitalei ar alege, în primul rând, un apartament de 3 camere: “În acest val se observă o migrare semnificativă a respondenţilor către unităţi locative superioare (reorientarea publicului ţintă de la apartamente cu 2 camere către 3 camere sau chiar case/vile). Pentru aceştia diferenţa de preţ între 2 camere şi 3 camere este percepută a fi suportabilă pentru a atinge un nivel superior de confort şi decid astfel reorientarea către categoriile de imobile superioare”, arată studiul realizat de grupul ElQual la Târgul Naţional Imobiliar, ediţia mai 2014.

 

Cea mai nouă cercetare ElQual, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, este o cercetare bazată pe comparabilitate. Raportul prezintă evoluţia indicatorilor comparativ cu perioada 4-6 octombrie 2013. Astfel, faţă de târgul imobiliar din toamna anului 2013, numărul de respondenţi care ar cumpăra un apartament de 3 camere este în creştere cu 4%, ajungând la 45% din numărul total. Doar 37% dintre bucureşteni ar alege acum o locuinţă de 2 camere, cu 9% mai puţin decât în perioada 4-6 octombrie 2013.

 

Creşterea interesului locuitorilor Capitalei pentru case/vile este, de asemenea, foarte mare. Aproape o treime dintre respondenţi s-au arătat interesaţi de achiziţionarea unei case, cu 10% mai mulţi decât în toamna trecută.

 

Să fie acestea primele semne că bucureştenii au mai multă încredere în piaţa imobiliară? Ce este sigur este că asistăm la o schimbare majoră pe piaţa imobiliară, rezultat, într-o mare măsură şi al stabilizării preţurilor şi al scăderilor dobânzilor la credite.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.