TIOR

Romanii, tot mai atrasi de locuintele noi, din ansambluri rezidentiale

Romanii, tot mai atrasi de locuintele noi, din ansambluri rezidentialeAproape 60% dintre români ar alege o locuinţă nouă, dintr-un ansamblu rezidenţial, atunci când vor să-şi cumpere o casă. Creşterea comparativ cu octombrie 2013 este semnificativă, de 10%! Care este motivul creşterii interesului pentru casele şi apartamentele noi?


O altă concluzie importantă a studiului realizat de grupul de marketing şi cercetare de piaţă, ElQual, la Târgul Naţional Imobiliar din mai 2014: tot mai mulţi români ar cumpăra case şi apartamente noi, în ansambluri rezidenţiale. Aproape 60% dintre respondenţi îşi doresc acest lucru, faţă de doar 50% la târgul din luna octombrie 2013. Pentru 37% dintre participanţii la studiu tipul de locuinţă nu contează, iar doar 4% dintre aceştia ar opta pentru un imobil vechi.


Care este motivaţia acestora?


“Datorită similitudinii cu aceeaşi perioadă a anului trecut este posibil să asistăm la un comportament de achiziţie cu caracter influenţat de sezonalitate: o puternică dorinţa şi orientare către imobile noi în perioada de primăvară (asociată schimbării anului, primăverii) şi dorinţa de a deveni proprietar cu orice preţ, chiar şi într-un imobil vechi, în perioada de toamna târzie (octombrie)”, se arată în studiul ElQual, realizat la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro.


Grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual a realizat, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, un studiu al pieţei imobiliare la Târgul Naţional Imobiliar din luna mai 2014. Rezultatele cercetării au fost comparate cu cele din perioada 4-6 octombrie 2013, la precedentul târg imobiliar de profil.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI