TIOR

Rezidentiale in lume – Casa vanduta in Hong Kong pentru 95 de milioane de dolari

Rezidentiale in lume – Casa vanduta in Hong Kong pentru 95 de milioane de dolariRecent, în Hong Kong a fost vândută o casă pentru 95 de milioane de dolari. Această a fost a două cea mai scumpă tranzacţie imobiliară din ţară. Hong Kong are cea mai scumpă piață rezidenţială din lume.

 

Casa vândută pentru 95 de milioane de dolari în Hong Kong se află într-un ansamblu rezidenţial din zona Victoria Peak. Grupul imobiliar Hutchinson Whampoa, care aparţine unui miliardar din această ţară, a intermediat tranzacţia. Locuinţa are o suprafaţă uriaşă, de 638 metri pătraţi.

 

Pe piaţa proprietăţilor rezidenţiale din Hong Kong, cea mai scumpă locuinţă vândută vreodată a costat 100 de milioane de dolari. Tranzacţia a avut loc în anul 2011.

 

Autorităţile din Hong-Kong încearcă de câţiva ani să reducă preţurile la proprietăţile rezidenţiale. Datorită măsurilor luate de către acestea, până la sfârşitul anului 2013 se estimează că locuinţele se vor ieftini cu 3%.

 

Ca un fapt divers, în 2012 a fost scos la vânzare un loc de parcare pentru colosala sumă de 640.000 de dolari.

 

Hong Kong este şi una dintre ţările lumii cu cele mai scumpe chirii pentru spaţii de birouri. Preţurile pe metru pătrat ajung şi până la 1.744 de dolari.

 

Sursa foto: bloomberg.com

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI