TIOR

Proiectul de 10.000 de apartamente noi din Brasov al unui american s-a terminat inainte de a incepe

Proiectul de 10.000 de apartamente noi din Brasov al unui american s-a terminat inainte de a incepeTerenul fostei fabrici Prefa Braşov, pe care investitorul american Jonathan Mann îl cumpărase în urmă cu 7 ani pentru a construi 10.000 de apartamente noi în Brasov, va fi scos la licitaţie începând cu data de 19 martie.

 

După ce compania americanului Jonathan Miller, BJJ Proiecte Imobiliare, a intrat în faliment, lichidatorul judiciar RVA Insolvency a scos la vânzare terenul de 10 hectare de pe fosta fabrică Prefa. Preţul de pornire este 17,4 milioane de euro şi nu include TVA.

 

Jonathan Miller plătise în 2007 numai puţin de 50 de milioane de euro pentru a cumpăra terenul de la cunoscutul om de afaceri român Ioan Neculaie.

 

Americanul avea planuri mari în Braşov, unde intenţiona să construiască 10.000 de apartamente noi. Dacă visul i s-ar fi transformat în realitate, atunci am fi putut avea în oraşul de sub Tampa cel mai mare ansamblu rezidenţial din România.

 

Compania BJJ Proiecte Imobiliare mai are probleme şi cu o altă firmă pe care o controlează în ţara noastră: Universul Chitila Development. Din cauza problemelor financiare şi această a intrat în insolvenţă, astfel că şi cartierul rezidenţial care ar fi urmat să fie construit în localitatea Chitila are şanse foarte mici să se realizeze.

 

Oferta de prețuri pentru apartamentele din Brașov o găsiți aici.

 

Sursa foto: bizbrasov.ro

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI