TIOR

Proiectele de zeci de mii de apartamente din Bucuresti ale unui dezvoltator spaniol au esuat

Proiectele de zeci de mii de apartamente din Bucuresti ale unui dezvoltator spaniol au esuatÎnainte de criză, dezvoltatorul imobiliar HL1 Group, din Spania, intenţiona să construiască mii de apartamente în Bucureşti, dar şi clădiri de birouri. La 7 ani distanţă de la anunţarea planurilor măreţe, compania îşi vinde toate activele din capitala României.

 

Doar 2 blocuri de apartamente şi 2 clădiri de birouri au reuşit să ridice în Bucureşti spaniolii de la HL1 Group, deşi aveau planuri foarte mari în România. Printre acestea era şi un proiect mixt, rezidenţial-birouri, care urma să fie dezvoltat pe terenul pe care aceştia îl deţin lângă mall-ul AFI Palace. Aici, HL1 Group dorea să ridice în prima fază 4 blocuri de apartamente (2 de 20 de etaje şi 2 de 5 etaje) şi o clădire de birouri de 24 de etaje. În total, dezvoltatorul viza să realizeze numai puţin de 73.000 de apartamente şi 22.000 de mp de birouri pe acest teren!

 

Cum criza economică din Spania a dat peste cap proiectele multor firme imobiliare şi nu numai, totul s-a năruit, iar acum dezvoltatorul a anunţat că vrea să vândă toate activele sale din România, adică terenurile din Mogoşoaia şi din Bucureşti (din zona Siseşti, Bulevardul Timişoara şi din Crângaşi).

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI