TIOR

Primaria Generala vrea firma de constructii proprie

Primaria Generala vrea firma de constructie proprieGabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, propune Consiliului General al Municipiului București înființarea unei societăți comerciale pentru construirea de locuințe în vederea vânzării și închirierii apartamentelor cu destinația de locuințe sociale pentru locuitorii care nu-și permit sume mari pentru un acoperiș deasupra capului. Măsura ar fi una de impact și ar putea aduce un jucător important pe piața imobiliară din Capitală.

"Municipiul București își propune înființarea unei societăți comerciale, având ca obiect de activitate construirea de locuințe. Deficitul de locuințe la nivelul Municipiului București în anul 2016 este de circa 200.000 locuințe, conform datelor publicate în mass media. La Primăria Municipiului București este înregistrat un număr mare de cereri de locuințe sociale, inclusiv de la persoane/familii evacuate sau care urmeaza sa fie evacuate din locuințele retrocedate foștilor proprietari", apare în expunerea de motive semnată de Gabriela Firea, Primarul General.

Primarul General mai spune că "înființarea societății se justifică atât prin deficitul de locuințe sociale și necesitatea luării unor măsuri pentru dezvoltarea activității în domeniul construcțiilor de locuințe având ca scop asigurarea unui fond de locuințe de închiriat la nivelul municipalității, destinat chiriașilor evacuați din casele naționalizate, persoanelor sau familiilor rămase fără adăpost în urma avarierii grave sau distrugerii locuințelor proprii ca urmare a producerii unor calamități naturale, cât și prin necesitatea valorificării unei părți a fondului de locuințe construit prin vânzare și închiriere, cu scopul susținerii activității societății comerciale înființate."

Există totuși și o portiță de scăpare în acest proiect. Astfel, se vor putea strecura printre beneficiarii locuințelor de la primărie și alte persoane decât cazurile sociale. Formularea ambiguă ” alte categorii de persoane stabilite de Consiliul General” lasă loc de multe interpretări.

Locuințele ar urma să fie construite pe terenuri aflate în proprietatea Municipiului București, în condițiile prevederilor Codului Civil.

Proiectul va fi dezbătut joi în cadrul ședinței Consiliului Local al Muncipiului București.

Elvila
TIOR

903.66 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI