TIOR

Preturile mici ale terenurilor atrag investitorii in rezidentiale

Preturile mici ale terenurilor atrag investitorii in rezidentialePreţurile tot mai mici ale terenurilor atrag investitorii în rezidenţiale. După primele 6 luni ale anului 2014, preţul mediu al terenurilor din România a scăzut cu 4% faţă de perioada similară din 2013. Cel mai mult s-au ieftinit terenurile din Arad, cu 14%.

 

Datorită preţurilor reduse ale terenurile, investitorii în rezidenţiale cumpără mai mult şi se orientează către zonele accesibile, din apropierea marilor oraşe. Autorizaţiile de urbanism valabile şi la zi reprezintă un alt factor important.

 

Cel mai mult au scăzut preţurile la terenurile din Arad, cu 14%. În Albă Iulia şi Târgovişte (cu 10%), ieftinirea a fost, de asemenea, considerabilă, în vreme ce în Capitală terenurile sunt cu 2% mai ieftine. 22 de oraşe dintre cele 41 care au fost analizate au raportat reduceri ale preţurilor terenurilor cuprinse între 1% şi 14%. Doar în Târgu-Mureş, în Cluj-Napoca, Galaţi şi Râmnicu-Vâlcea au fost înregistrate stagnări.

 

Faţă de anul 2008, înainte de criză, terenurile au preţuri cu până la 63% mai reduse acum.

 

Cele mai scumpe terenuri din România sunt cele din Câmpia de Vest, unde pot ajunge şi până la 5.000 de euro pe hectar, pe piaţa secundară. În zona Centrală, preţurile terenurilor ajung până la un maximum de 3.000 de euro pe hectar.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI