TIOR

Pretul nu mai este primul criteriu la alegerea unei locuinte

Pretul nu mai este primul criteriu la alegerea unei locuintePreţul nu mai este primul criteriu la alegerea unei locuinţe pentru români. Descoperă care sunt cele mai importante criterii pentru cumpărarea unei case sau unui apartament.

 

1 din 3 români îşi alege o locuinţă pe baza reputaţiei zonei în care aceasta se află, conform studiului imobiliar realizat de către compania de marketing şi cercetare de piaţă, ElQual, pentru portalul DezvoltatorImobiliar.ro. De asemenea, o pătrime din participanţii la sondaj consideră că mijloacele de transport în comun sunt cel mai important criteriu la alegerea unei locuinţe.

 

Preţul imobilelor este abia a treia opţiune a românilor. 18% din aceştia au optat pentru acest criteriu. Sistemul constructiv al blocurilor, apropierea de zone verzi şi compartimentarea locuinţelor au mai fost menţionate de către participanţii la studiul ElQual.

 

Care sunt sursele de informare ale românilor care vor să cumpere locuinţe?

 

Site-urile de imobiliare rămân cele mai importante surse ale românilor care vor să cumpere locuinţe. 70% din persoanele care au fost chestionate au răspuns că Internetul este cea mai importantă modalitate de a află informaţii despre tipurile de locuinţe dorite.

 

La mare distanţă sunt târgurile imobiliare. Doar 25% au menţionat acest criteriu, iar ziarele, recomandările de la cunoscuţi şi bannerele completează restul opiniilor românilor.

 

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI