TIOR

Peste 4.000 de apartamente noi se vor construi in Bucuresti pana in 2015

Peste 4.000 de apartamente noi se vor construi in Bucuresti pana in 2015Peste 4.000 de apartamente noi îi așteaptă pe bucureștenii până în anul 2015. Doar în zona de sud a Capitalei vor fi livrate mai bine de 1.800 de locuințe noi (44% din numărul total) în următorul an, conform informațiilor dintr-un raport al CBRE Romania.

 

Zona de sud, la mare căutare și în imobiliare

 

Zona de sud a Bucureștiului este la mare căutare în ultimii ani și în imobiliare. Aici s-au construit un număr impresionant de ansambluri rezidențiale, iar infrastructura s-a dezvoltat constant. De asemenea, prețul terenurilor în sudul orasului este semnificativ mai redus față de celelalte zone.

 

27.000 de apartamente noi construite din 2007 în București-Ilfov

 

În ultimii șapte ani, în zona București-Ilfov s-au construit mai bine de 27.000 de apartamente noi, în 115 ansambluri rezidențiale de minimum 20 de locuințe fiecare.

 

Cele mai multe apartamente s-au construit în județul Ilfov (o treime). Aici se regăsesc complexuri rezidențiale mari, precum Militari Residence sau Cosmopolis.

 

Și în Sectorul 3 al Bucureștiului, cel mai populat, au existat numeroase construcții rezidențiale. Peste 17% din numărul total de unități locative se află aici.

 

4.000 de apartamente noi, în 31 de ansambluri, în curs de dezvoltare

 

Conform CBRE Romania, stocul de apartamente noi va crește cu 15% în zona București-Ilfov. În jur de 4.000 de locuințe noi, în 31 de ansambluri, vor fi finalizate în următorul an. O parte dintre acestea reprezintă noile faze de dezvoltare ale unor complexuri precum Edenia Titan, Confort Urban sau Cosmopolis, însă există și proiecte noi, precum Vista Rezidențial Concept, care va livra peste 1.000 de apartamente în următoarea perioadă.

 

Aproape 70% dintre apartamente au prețuri mai mici de 1.000 euro/mp

 

69% dintre apartamentele noi construite în zona București-Ilfov au prețuri mai mici de 1.000 euro/mp. Cele mai multe sunt în sud și vest (Confort Urban sau Militari Residence) sau în cartiere precum Titan sau Dristor (Evocasa Optima și NewTown Residence).

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI