TIOR

O treime dintre romani vor sa-si cumpere locuinte cu cash

O treime dintre romani vor sa-si cumpere locuinte cu cashO treime dintre români şi-ar cumpăra acum o casă sau un apartament cu cash. Totuşi, creditele Prima Casă sunt preferatele românilor care vor să-şi achiziţioneze o locuinţa. Vezi în continuare care sunt principalele modalităţi de finanţare pentru cumpărarea caselor şi apartamentelor în România.


Deşi numărul respondenţilor care ar cumpăra o locuinţă cu cash a scăzut din octombrie 2013 în mai 2014 cu 4% (de la 37% la 33%), totuşi procentul rămâne unul ridicat, semn că posibilităţile financiare ale românilor sunt bune. De asemenea, românii se gândesc și să-și vândă actuala locuință pentru a avea fonduri de o nouă achiziție. Studiile realizată de grupul de marketing şi cercetare de piaţă, ElQual, la Târgul Naţional Imobiliar din octombrie 2013 şi mai 2014 demonstrează un lucru interesant: contează foarte mult momentul achiziţiei locuinţei.

 

„Analiza comparativă a informaţiilor arată noi elemente asociate sezonalităţii şi momentului de achiziţie diferentiar. Astfel, publicul ţintă interesat de achiziţie în luna mai ia în calcul într-o mai mare măsură accesul la un Credit, pentru achiziţie, iar cei interesaţi toamna de achiziţia unei locuinţe sunt într-o mai mare măsură adulţii, proprietari, iar principala modalitate de finanţare la care recurg este achitarea contravalorii imobilului în numerar. Practic respondenţii cu disponibilităţi financiare sunt atenţi în cursul anului la evoluţia pieţei, pentru a lua o decizie în cunoştinţă de cauza la finalul anului”, se arată în raportul cercetării.


40% dintre români optează pentru creditul Prima Casă


În mai 2014, 40% dintre românii care şi-ar cumpăra o locuinţa ar alege creditul Prima Casă că modalitate principală de finanţare, cu 16% mai mulţi comparativ cu octombrie 2013. Creditele ipotecare, în lei (16%) şi cele în euro (5%) sunt alte două opţiuni agreate de către români.


Grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual a realizat, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, un studiu al pieţei imobiliare la Târgul Naţional Imobiliar din luna mai 2014. Rezultatele cercetării au fost comparate cu cele din perioada 4-6 octombrie 2013, la precedentul târg imobiliar de profil.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI