O locuinta intr-un ansamblu rezidential: visul tot mai multor romani

21-04-2013 / Blog rezidential


 

O locuinta intr-un ansamblu rezidential: visul tot mai multor romani

Cele mai multe ansambluri rezidențiale sunt situate la periferia orașelor. Daca sunteți din București și nu aveți nimic împotriva achizițonării unui imobil poziționat ceva mai departe de locul dumneavoastră de muncă sau de actualul cămin, puteți începe căutarea în ansamblurile rezidențiale din provincie. În ultimul trimestru al anului 2012, prețurile imobilelor din Capitală au crescut cu până la 5,2%, în comparație cu trimestrul precedent. În schimb, în provincie prețurile rămân mai stabile, asta datorită ofertei mai restrânse.

 

Cu toate că multe dintre ansamblurile rezidențiale au în vecinătatea lor facilități și servicii precum locuri de joacă pentru cei mici, terenuri de sport sau chiar hipermarket-uri, niciodată nu strică să verificați. Așadar , nu uitați să întrebați și de acest aspect! Este foarte important, mai ales dacă aveți copii.

 

Orice imobil situat într-un complex rezidențial trebuie să fie o investiție pe un termen mai lung decât o locuință veche. De aceea, nu trebuie să vă faceți griji în legatură cu instalațiile electrice sau sanitare, ori cu alte lucruri despre care credeți că vor trebui înlocuite prea curând. În general, acestea necesită schimbări majore abia dupa 15-20 de ani.

 

Înainte de a lua o decizie de cumpărare a unei locuințe, este indicat să cercetați cu mare atenție situația pieței imobiliare. Documentarea este esențială pentru a vă face o părere de ansamblu asupra ofertelor și asupra tipului de imobil pe care vi-l permiteți la momentul respectiv.

 

Nu trebuie să vă bazați doar pe ce vă sfătuiesc prietenii sau pe ce auziți de la experții imobiliari. Sigur, aceștia vă pot da sfaturi excelente, însă puteți găsi oferte și pe cel mai amplu portal de informații din lume, Internetul. De altfel, această sursă nu trebuie neglijată. În prezent, există o mulțime de site-uri care oferă soluții ce pot fi profitabile pentru dumneavoastră.

 

Programul Prima Casă 2013 reprezintă o soluție excelentă pentru cumpararea unei noi locuințe. La momentul actual, tot mai multe imobile din ansamblurile rezidențiale sunt tranzacționate cu ajutorul proiectului guvernamental Prima Casă. Numai în primul trimestru din 2013, au fost vândute cu 34% mai multe imobile noi, în comparație cu anul 2011. Se pare că de-a lungul acestui an, trend-ul va fi în continuare ascendent. Plafonul creditului garantat de către stat este de maximum 75.000 de euro (în cazul ridicării unui imobil de la zero), respectiv 70.000 de euro (pentru un imobil nou, deja construit).

 

Un sfat pentru dumneavoastră este să verificați cu mare atenție ofertele de credite ale băncilor, pentru Programul Prima Casă și nu numai. Gama de soluții propuse de către acestea este destul de largă, capabilă să satisfacă nevoile oricarui client.

 

În final, când ați decis să cumpărați o locuință și ați semnat contractul, nu uitați că aveți la dispoziție maximum o lună să mergeți la Administrația Financiară ca să vă înscrieți ca titular de rol fiscal. Acest aspect este la fel de important ca și intabularea sau înscrierea in Cartea Funciară.

 

Nu uitați că achizițonarea unui imobil într-un ansamblu rezidențial presupune un efort financiar mai mare decât cumpărarea unei locuințe vechi. De aceea, cântăriți cu mare grijă ofertele și nu uitați că investiția dumneavoastră ar trebui să fie una de durată.

 

Sursa foto: observatorbn.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.