TIOR

O companie romaneasca construieste case pasive in Occident

O companie romaneasca construieste case pasive in OccidentCompania românească Delta ACM 93 a deschis câteva sedii în Germani şi Austria, unde intenţionează să construiască mai multe case pasive, care vor avea un consum mic de energie. Anul acesta, compania estimează că va livra 10 astfel de locuinţe, iar în 2015 numărul acestora ar putea urcă până la 60 de unităţi.

 

Firma din România Delta ACM 93 se extinde în Germania şi Austria, pe segmentul caselor pasive. În Occident, aceste construcţii sunt foarte populare, datorită consumului redus de energie. „Ne-am propus să ne lansăm în domeniul caselor pasive, care au o perspectivă şi în România, având în vedere că Europa apasă pe pedala reducerii consumului de energie. Românii au cultura casei mari şi frumoase, nu a casei eficiente. În Occident, o casă are în medie 110-120 de metri pătraţi, la noi are 300 de metri pătraţi“, a spus directorul firmei româneşti, Florea Diaconu.

 

În ţările din Europa de Vest, casele pasive de până la 140 de metri pătraţi costă până la 300.000 de euro, potrivit directorului firmei Delta ACM 93.

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI