Numarul de locuinte noi construite in Romania a crescut din nou

07-06-2014 / Blog rezidential

Numarul de locuinte noi construite in Romania a crescut din nouNumărul de locuinţe noi construite în România în primele 3 luni ale anului 2014 a fost în creştere cu 588 de unităţi faţă de primele 3 luni din 2013. Descoperă care sunt regiunile ţării cu cele mai importante creşteri ale locuinţelor noi finalizate.

 

În România se construieşte mult. Numărul de case şi apartamente noi finalizate în primul trimestru din anul 2014 a fost cu mult superior celui din aceeaşi perioada, dar din anul 2013. Dacă în urmă cu un an se finalizau 7.682 de locuinţe noi, acum au fost realizate 8.270 de locuinţe noi. Creşteri importante ale numărului de locuinţe noi terminate, pe regiuni, au fost în Nord-Vestul ţării (+795 de locuinţe) şi în Bucureşti (+588 de unităţi).

 

Nord-Vestul ţării se află pe primul loc în topul locuinţelor finalizate, cu aproape 1.800 de unităţi, secondată de Bucureşti, 1.498. În Sud-Estul ţării a scăzut cel mai mult numărul de case şi apartamente noi finalizată, cu aproximativ 500 de unităţi, la doar 725 de locuinţe noi.

 

Rezultatele cercetării INS au scos la iveală şi un fapt mai puţin obişnuit pentru ţara noastră în ultimele luni: cele mai multe locuinţe noi au fost construite în mediul urban, peste 51% din numărul total. Investiţiile private au fost şi acum motorul construcţiilor rezidenţiale.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.