Mai multe autorizatii de constructii pentru cladirile rezidentiale in martie

08-05-2013 / Blog rezidential

Mai multe autorizatii de constructii pentru cladirile rezidentiale in martieConform Institutului Național de Statistică, în luna martie 2013 au fost eliberate cu peste 43% mai multe autorizații de construcții pentru clădirile rezidențiale, în comparație cu luna februarie a aceluiași an. Față de primul trimestru al anului 2012, s-au acordat cu două autorizații mai puțin în primele trei luni din 2013: 6.873, față de 6.875.

 

Dacă în februarie 2013 au fost eliberate doar 2.130 autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale, luna următoare numărul acestora a crescut simțitor, până la 3.049. Doar pentru zonele rurale, procentul este unul de 65,8%. Pentru mediul urban s-au înregistrat restul de 34,2 procente. Orașele din sudul Munteniei au primit cu 210 mai multe autorizații și se situează astfel în topul creșterilor. În prezent, se poate observa că tot mai mulți dezvoltatori imobiliari optează pentru construcția unor ansambluri rezidențiale, care să găzduiască apartamente și case noi.

 

Față de primele trei luni din anul 2012, în cel dintâi trimestru din 2013 s-au acordat cu două autorizații mai puțin. În zona București-Ilfov s-au inregistrat creșteri de 135 de autorizații. La polul opus, în nord-estul țării, numărul acestora s-a redus cu 161.

 

În comparație cu martie 2012, in aceeași lună a anului 2013, procentul autorizațiilor de construcții pentru clădirile rezidențiale a scăzut. Astfel, au fost eliberate cu 95 mai puține autorizații. Scăderea s-a resimțit cel mai mult în sud-est, în vreme ce în Centru sau în zona București-Ilfov s-au înregistrat ușoare creșteri.

 

Autorizațiile de construcție pentru clădiri administrative și pentru alte tipuri de clădiri au fost, în general, puțin numeroase, ajungând doar la 588 în martie 2013. Pe viitor se va accelera construcția de case și apartamente noi din ansambluri rezidențiale, mai ales o dată cu implementarea programului Noua Casă.

 

 Sursa foto: gandul.info

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.