TIOR

Lucrarile la ansamblul Belvedere, din Targu-Mures, se reiau dupa 5 ani

Lucrarile la ansamblul Belvedere, din Targu-Mures, se reiau dupa 5 aniPotrivit prefectului de Mureș, Corneliu Grosu, se vor relua lucrările la ansamblul rezidențial Belvedere, care se opriseră în 2007, din cauza extinderii zonei de protecție a unor sonde de gaz metan. Motivul reînceperii lucrărilor: aria de protecție s-a redus la 50 de metri, de la 450 de metri.

 

Prefectul de Mureș, Corneliu Grosu, a declarat într-o conferință de presă că s-a înțeles cu reprezentanții Depomureș, pentru reducerea ariei de protecție din jurul sondelor de gaz metan, astfel încât lucrările la ansamblul rezidențial Belvedere pot continua. Proiectul complexului presupunea construcția a aproape 300 de case noi (dintre care au fost realizate aproximativ o treime), dar și a unor școli, gradinițe sau magazine.

 

Construcția la ansamblul Belvedere a fost inițiată de către primăria Târgu-Mureș, în parteneriat cu o firmă locală. Aceștia aveau în plan sa ridice 295 de case noi în oraș, cu suprafețe mari, între 100 și 190 mp. În total, clienții vor putea opta pentru numai puțin de 20 de modele de locuințe, ce beneficiază de loturi de teren cuprinse între 450 și 500 mp. Imobilele dispun de garaj și de terasă acoperită.

 

În anul 2007, la momentul opririi lucrărilor la ansamblul rezidențial Belvedere, din Târgu-Mureș, șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei din oraș, declara că municipalitatea a cheltuit numai puțin de opt milioane de euro doar pentru rețeaua de drumuri, restul cheltuielilor venind din bani privați.

 

Sursa foto: adevarul.ro

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI