TIOR

Legea prin care ANL face case pentru bugetari e gata!

Legea prin care ANL face case pentru bugetari e gata!Guvernul a pregătit hotărârea care permite ANL să construiască 6.500 de case pentru bugetari. Cele mai multe locuinţe vor fi adresate angajaţilor Ministerului Apărării Naţionale.

Prin intermediul Programului de construcţie de locuinţe de serviciu, ANL poate începe să ridice 6.500 de case pentru bugetari. Costurile necesare sunt de 284 milioane euro, care vor proveni de la bugetul de stat, de la bugetul local şi din alte surse legal constituite. Casele vor fi realizate în termen de 5 ani, la un cost de 500 euro/mp (TVA incus), iar suprafeţele vor fi, în medie, de 81 mp.

Conform hotărârii de Guvern, beneficiarii Programului de construcţie de locuinţe de serviciu vor fi funcţionarii publici, dar şi angajaţii din instituţii publice centrale şi locale, care nu au deţinut sau nu deţin, individual sau în comun, împreună cu soţii lor, o locuinţa în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţe dobândite prin moştenire.

Se pare că cele mai multe case pe care ANL le va construi vor fi pentru angajaţii din Ministerul Apărării Naţionale, din motivul că anual se plătesc peste 30 milioane euro pentru chiriile militarilor. Conform estimărilor, Ministerul Apărării Naţionale are nevoie de 15.000 de locuinţe, în peste 50 de localităţi.

Locuințele vor putea fi închiriate pe o perioada stipulată în fiecare contract, iar bugetarii vor trebui sa elibereze casele în termen de 30 de zile din momentul în care își înceteaza activitatea în localitatea respectivă.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a primit în anul 2015 solicitări pentru construcţia de imobile în judeţele Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Olt, dar şi în localităţile Zărneşti, Costineşti sau Vălenii de Munte.

ANL beneficiază de promovare şi din partea portalului DezvoltatorImobiliar.ro. Proiectul ANL Braşov şi ANL Alba Iulia sunt listate pe DezvoltatorImobiliar.ro.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI