TIOR

Legea darii in plata a dublat cererile de locuinte (VIDEO)

Legea darii in plata a dublat cererile de locuinte (VIDEO)Legea dării în plată a dublat cererile de locuinţe din ansambluri rezidențiale din România! În primele luni ale anului 2016, românii s-au înghesuit să cumpere locuinţe!

Teama că legea dării în plată va mări avansurile creditelor de locuinţe şi va cauza dispariţia creditării în România i-a convins pe români să se grăbească să cumpere case şi apartamente. Cererile de locuinţe în ţara noastră s-au dublat la începutul anului 2016, faţă de anul 2015, lucru remarcat şi la târgurile imobiliare din primăvară, inclusiv la Târgul Naţional Imobiliar.

Între timp, veştile au început să se îmbunătăţească. Adriana Gheorghe, reprezentanta portalului DezvoltatorImobiliar.ro, a declarat pentru b1tv.ro că, la insistenţele bancherilor, Prima Casă a fost exclusă din legea dări în plată, iar viitorul programului şi implicit al pieţei imobiliare pare a fi mai sigur.

Dezvoltatorii imobiliari, în aşteptarea verdictului final al preşedintelui

Potrivit reprezentantei portalului DezvoltatorImobiliar.ro, investitorii în proiecte imobiliare au fost într-o continuă aşteptare încă din momentul iniţierii proiectului legii dării în plată şi acum vor să vadă ce va face preşedintele: “În prezent, se aşteaptă răspunsul final al preşedintelui ţării, Klaus Iohannis, în ceea ce priveşte această lege. După cum bine ştim, bancherii au solicitat o reevaluare a acestei legi de către Curtea Constituţională”, a spus Adriana Gheorghe.

Dificultatea majoră pe care ar avea-o de înfruntat cumpărătorii de locuinţe noi din România este creşterea avansului la credite, până la 40%, în situaţia în care legea dării în plată va fi votată în versiunea agreată de Parlament

Ofertele din zonele de lux ale capitalei încep să prindă contur!

În Bucureşti, nu doar zonele de la periferia oraşului şi partea sudică sunt bine reprezentate din punct de vedere al volumului de locuinţe noi. “În ultima perioadă s-a observat o dezvoltare a zonei de centru din Bucureşti, datorită solicitărilor din partea clienţilor în ceea ce priveşte această zonă. Clienţii îşi doresc în ultima perioadă locuinţe cât mai aproape de metrou şi cât mai aproape de centrul oraşului, dar, pe de altă parte, există şi clienţii care se aşteaptă să găsească locuinţe în zone liniştite ale Bucureştiului şi de aceea se îndreaptă către casele aflată în imediata apropiere a capitalei”, este părerea Adrianei Gheorghe, reprezentanta portalului DezvoltatorImobiliar.ro.

Vezi mai jos interviul video complet cu Adriana Gheorghe.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI