TIOR

Interes urias pentru apartamentele de lux din Bucuresti

Interes urias pentru apartamentele de lux din BucurestiInteresul românilor pentru apartamentele de lux din Bucureşti este la fel de mare ca acum 10 ani, când locuinţele din Centrul şi Nordul capitalei se vindeau ca pâinea caldă. În acest moment sunt în construcţie peste 550 de apartamente de lux în Bucureşti, iar până la finalul anului 2017 acestea vor fi livrate. Creşterea procentuală faţă de anii 2014-2015 este de 175%, potrivit unei analize a unei companii imobiliare.

Nu doar apartamentele din zonele periferice ale capitalei se vând încă din faza de proiect. Dovada este faptul că apartamentele de lux din oraşe îşi găsesc cumpărători chiar dinainte să fie livrate. Spre exemplu, 40% din cele peste 550 de locuinţe care sunt în construcţie în cele mai bune zone ale capitalei au fost deja achiziţionate din faza de proiect.

Chiar dacă preţul pe metru pătrat depăşeşte uşor 2.000 euro, românii sunt interesaţi să cumpere apartamente de lux în Bucureşti cu scop investiţional. Cum chiriile pentru locuinţele de 2 camere din cele mai bune cartiere ale oraşului încep de la 550-600 euro, randamentul investiţional ajunge până la 7%, se notează în studiul imobiliar la care facem referire. Astfel, românii decid că este rentabil să plătească până la 100.000 euro pe un astfel de apartament, pe care pot obţine profit pe termen mediu şi lung.

Din cele aproximativ 200 de apartamente scoase la vânzare pe piaţa rezidenţială de lux din Bucureşti, doar o treime mai erau disponibile la finele lui 2015.

Vezi lista de ansambluri rezidențiale din București de pe portalul DezvoltatorImobiliar.ro.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI