TIOR

Informatia care schimba piata imobiliara – adio locuinte vechi

Informatia care schimba piata imobiliara – adio locuinte vechiCel mai nou studiu ImoResearch, realizat de compania de marketing şi cercetare de piaţă ElQual, pentru DezvoltatorImobiliar.ro, a oferit o informaţie care schimbă piaţa imobiliară – locuinţele vechi au dispărut aproape în întregime din preferinţele românilor care vor să cumpere case şi apartamente!

 

Rezultatele celui de-al şaselea studiu ImoResearch,arată numeroase schimbări în ceea ce priveşte preferinţele românilor interesaţi de locuinţe. Poate cel mai important element nou este interesul deosebit de scăzut pentru casele şi apartamentele vechi. Doar 2% din participanţii la studiul realizat pentru DezvoltatorImobiliar.ro şi-ar dori să achiziţioneze un astfel de imobil, faţă de 62%, câţi au optat pentru o locuinţă nouă.

 

Vă prezentăm în continuare alte repere importante despre piaţa imobiliară din România:

 

1. Apartamentele de 3 camere, la fel de populare ca apartamentele de 2 camere

 

Apartamentele de 3 camere au devenit la fel de populare ca cele de 2 camere. 48% din participanţii la studiul imobiliar solicitate de către DezvoltatorImobiliar.ro ar alege un apartament de 3 camere, iar 46% ar opta pentru un apartament de 2 camere. Faţă de valul 5 al studiului, a crescut cu 5% numărul persoanelor interesate de locuinţe tricamerale, iar numărul celor interesaţi de locuinţe bicamerale a scăzut cu 7%.

 

2. Bugetul românilor pentru locuinţe este în creştere susţinută

 

Bugetul românilor pentru locuinţe este în creştere susţinută. 21% din participanţii la studiul imobiliar ImoResearch din septembrie 2015 ar plăti între 80.001 euro şi 100.000 euro pentru o locuinţă, faţă de doar 11% în mai 2015. Procentul celor cu bugete cuprinse între 40.001 şi 60.000 euro s-a redus de la 41% la 32%.

 

3. Prima Casă revine în forţă

 

Programul Prima Casă a revenit pe primul loc în topul preferinţelor românilor care doresc să cumpere case şi apartamente. 46% din răspunsurile totale ale participanţilor la studiul pentru DezvoltatorImobiliar.ro au fost menţiuni alocate programului Prima Casă, în creştere de 21% faţă de mai 2015.

 

Achitarea cu cash a preţului imobilului a fost alegerea pentru 40% din respondenţi, în urcare cu 5% faţă de mai 2015. Creditele ipotecare în lei şi euro sunt opţiunile pentru 35% din români. În aceste condiţii, ratele la dezvoltator şi sistemul rent to buy şi-au pierdut foarte mult din relevanţă.

 

4. Românii sunt dispuşi să plătească maximum 300 euro pentru chirii

 

85% din persoanele intervievate au declarat că plătesc sub 300 euro pentru chiriile locuinţelor (în creştere cu 13% faţă de mai 2015) şi doar 14% plătesc între 301 şi 500 euro. Cei mai mulţi care locuiesc cu chirie sunt tinerii (doar 1 din 3 au deja un apartament sau o casă în proprietate), iar aceştia se gândesc mai degrabă să-şi achiziţioneze un imobil decât să plătească rate mari pentru chirii.

 

Vom reveni cu numeroase articole, pe larg, despre celelalte informații pe care le-am aflat în urma studiului ElQual.

 

DezvoltatorImobiliar.ro este inovatorul pieței imobiliare din România. Citește mai multe informatii despre una din noutățile absolute pe care le-a introdus portalul DezvoltatorImobiliar.ro, turul virtual.

 

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI