TIOR

Imprumut extern de 175 milioane euro pentru ANL!

Imprumut extern de 175 milioane euro pentru ANL!România se împrumută 175 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Banii vor fi folosiţi pentru construcţia de locuinţe ANL pentru tineri. Costurile proiectului sunt de 250 milioane euro, iar restul sumei va proveni de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de la bugetele locale şi din surse proprii ale ANL.

"Costul total net estimat al Proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanţa până la 70% din costurile totale eligibile ale Proiectului. Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi surse proprii ANL – 37,5 milioane euro, şi din bugetele locale – 37,5 milioane euro", este anunţul Guvernului privitor la un proiect important de locuinţe pentru tineri, realizat prin intermediul ANL.

Conform informaţiilor, cei 250 milioane euro vor fi utilizaţi atât pentru construcţia, cât şi pentru renovarea şi modernizarea a circa 7.000 de locuinţe destinate închirierii de către tinerii sub 35 de ani. Acest proiect se va desfăşura între anii 2016 şi 2020.

Împrumutul de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei este pe o perioadă de 20 ani, cu o perioadă de graţie maximă de 5 ani.

ANL construieşte şi 6.500 de locuinţe pentru bugetari

Guvernul a pregătit hotărârea care permite ANL să construiască 6.500 de case pentru bugetari. Cele mai multe locuinţe vor fi adresate angajaţilor Ministerului Apărării Naţionale.

Prin intermediul Programului de construcţie de locuinţe de serviciu, ANL poate începe să ridice 6.500 de case pentru bugetari. Costurile necesare sunt de 284 milioane euro, care vor proveni de la bugetul de stat, de la bugetul local şi din alte surse legal constituite. Casele vor fi realizate în termen de 5 ani, la un cost de 500 euro/mp (TVA incus), iar suprafeţele vor fi, în medie, de 81 mp.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI