TIOR

IKEA construieste 2 blocuri de apartamente noi in Bucuresti

IKEA construieste 2 blocuri de apartamente noi in BucurestiIKEA a obţinut autorizaţia de construcţie pentru 2 blocuri de apartamente noi în Bucureşti, pe terenul fostei fabrici Timpuri Noi. Grupul Interprime Properties, divizia imobiliară a gigantului din industria mobilei, se va ocupa de proiect.

 

În urmă cu 4 ani, IKEA cumpără un teren pe care a funcţionat fabrica Timpuri Noi, din Bucureşti. Deşi a obţinut autorizaţia de construcţii rezidenţiale la sfârşitul anului trecut, suedezii vor începe lucrul abia anul acesta sau chiar în următorii ani. Terenul de 51.000 de mp a costat 34,6 milioane de euro. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în anul 2012.

 

Conform surselor imobiliare, investiţia în cele 2 blocuri care se vor construi (unul de 6 etaje şi altul de 10 etaje) va fi, în prima fază, de 20 de milioane de euro. Pe terenul unde a fost fosta fabrică Timpuri Noi se pot construi clădiri de 6, 10, 19 şi 20 de etaje. Firma de arhitectură Westfourth se va ocupa de proiectarea celor 2 blocuri de apartamente noi. De asemenea, aici se vor mai construi şi hoteluri, spaţii comerciale şi spaţii pentru servicii.

 

Grupul IKEA mai deţine un teren în Bucureşti, cumpărat cu 13 milioane de euro, în zona Carrefour Orhideea. 

 

Pentru oferta de apartamente din blocuri noi Dristor, blocuri noi Titan, blocuri noi Militari sau alte cartiere, vizitați pagina de ansambluri rezidențiale.

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI