TIOR

Guvernul vrea sa ia bani de la romani ca sa construiasca locuinte

Guvernul vrea sa ia bani de la romani ca sa construiasca locuinteGuvernul vrea să ia bani de la români că să construiască locuinţe. Executivul are în plan să introducă un impozit pe venit, sursă din care să se livreze case şi apartamente la preţuri accesibile. Vezi în continuare cum arată planul Guvernului!

Un nou impozit pe venit ar putea să fie solicitat românilor pentru ca Guvernul să dispună de fonduri necesare construcţiei de locuinţe ieftine în România. Banii ar urma să ajungă la un Fond Naţional de Locuire, ce ar avea caobiectiv oferirea de asistenţă financiară pentru realizarea imobilelor.

Strategia Naţională de Locuire – documentul cheie care va stipula cum şi din ce fonduri vor fi construite locuinţele

În Strategia Naţională de Locuire, un document pe care Ministerul Dezvoltării l-a conceput, va fi stipulat foarte clar din ce fonduri şi cum vor fi livrate locuinţele. Una dintre sursele de venituri pentru ridicarea imobilelor ar fi din direcţionarea unui procent din taxele aplicate pe transferul proprietăţii. De asemenea, fonduri ar putea proveni şi din impozitarea caselor, apartamentelor şi terenurilor primăriilor.

O altă soluţie ar fi şi distribuţia unui procent al chiriilor proprietăţilor statului, ori, şi mai interesant, prin crearea unei noi taxe pe produse. Nu în ultimul rând, statul va contribui cu bani de la buget, iar bani ar putea veni şi sub formă de fonduri europene.

Dezvoltatorii vor fi stimulaţi să construiască ieftin

Datorită măsurilor pe care Guvernul vrea să le ia şi le implementează prin Strategia Naţională de Locuire, dezvoltatorii imobiliari din România ar putea să fie stimulaţi să construiască locuinţe ieftine şi chiar să se alăture ANL sau primăriilor în diverse programe imobiliare.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI