Guvernul vrea sa adopte o masura ce schimba piata rezidentiala!

15-07-2016 / Blog rezidential

Guvernul vrea sa adopte o masura ce schimba piata rezidentiala!Guvernul are în plan să adopte o măsură care schimbă piaţa rezidenţială din România. În Strategia Naţională de Locuinţe, creata de Ministerul Dezvoltării, ar putea să fie prevăzut că 20% din locuinţele pe care dezvoltatorii imobiliari le construiesc să aibă preţuri mai mici de 50.000 euro. În cazul în care aceştia nu sunt de acord, atunci nu vor primi autorizaţii de construire.

„Drept condiţie pentru a acorda unui dezvoltator autorizaţia de construire pentru un anumit număr şi tip de locuinţe, autoritatea locală impune ca un anumit procent din aceste locuinţe să fie la un preţ redus. Se poate solicita doar ca un anumit procent – de exemplu 20% - să aibă un preţ mai redus decât, de exemplu, 50.000 euro“, este una dintre cele mai importante menţiuni din documentul intitulat Strategia Naţională de Locuire, pe care Ministerul Dezvoltării îl pregăteşte.

Cu alte cuvinte, dacă această măsură este aprobată, atunci se vor schimbă din temelii condiţiile din piaţă rezidenţială din România. Rămâne de văzut cum se poate aplică această strategie, având în vedere că este greu de crezut că un dezvoltator îşi poate permite să livreze locuinţe la preţuri de sub 50.000 euro în centrul Bucureştiului sau în cele mai bune zone din Cluj, spre exemplu. În cel mai rău caz, calitatea construcţiilor caselor şi apartamentelor noi va scădea enorm, un lucru pe care nu ni-l dorim.

Locuinţe de închiriat pe terenurile şi cu infrastructura puse la dispoziţie de primării

O altă prevedere care merită discutată din Strategia Naţională de Locuire este cea conform căreia primăriile şi dezvoltatorii imobiliari privaţi ar putea conlucra pentru a oferi imobile de închiriat românilor. Primăriile ar urma să pună la dispoziţie terenul şi infrastructura, iar dezvoltatorii să livreze casele şi apartamentele, care să fie închiriate chiar şi pe 30 de ani!

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.