TIOR

Greseala se plateste – proiectantii suporta erorile din constructii

Greseala se plateste – proiectantii suporta erorile din constructiiLegea calităţii în construcţii va fi modificată. Proiectanţii construcţiilor din România (fie că ne referim la segmentul rezidenţial, comercial sau de birouri) vor trebui să suporte cheltuielile cauzate de propriile erori la ridicarea imobilelor, scrie mediafax.

 

Proiectanţii construcţiilor din România vor da socoteală pentru greşelile pe care le fac atunci când concep noi clădiri, dacă acestea generează cheltuieli suplimentare. De asemenea, proiectanţii vor fi nevoiţi să acorde şi asistenţă tehnică pentru toate lucrările proiectate în toate etapele construcţiei. Motivul pentru modificarea legii calităţii în construcţii este superficialitatea de care au dat dovadă proiectanţii, din cauza pregătirii inadecvate.

 

Ministerul Dezvoltării îşi asumă responsabilitatea pentru organizare unei atestări profesionale a specialiştilor în proiectarea construcţiilor, verificatorilor de proiect, experţilor tehnici şi auditorilor energetici. Celelalte categorii de specialişti, printre care responsabilii tehnici și diriginții de şantier vor primi atestări de la Inspectoratul de stat în Construcţii.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI