TIOR

Fara oprire: preturile apartamentelor londoneze ating noi maxime

Fara oprire: preturile apartamentelor londoneze ating noi maximePreţurile apartamentelor din Londra cresc neîncetat. În trimestrul al doilea din 2014, acestea au avut cea mai mare apreciere din ultimele 3 decenii, după ce în perioada aprilie-iunie au crescut cu 26%, faţă de trimestrul al doilea din 2013. Informaţiile au fost publicate de către Nationwide Building Society, mare creditor ipotecar din Anglia.

 

Preţul mediu al apartamentelor din Londra a urcat până la 400.400 de lire sterline, cu peste 30% mai mult decât nivelul din anul 2007, de până la venirea crizei. Cererea pentru apartamente în Capitala Marii Britanii este foarte ridicate, datorită costurilor scăzute pentru împrumuturi.

 

 

În medie, în trimestrul al doilea al acestui an, locuinţele s-au scumpit cu 7,6% în Londra, de aproape 3 ori peste nivelul mediu din Marea Britanie.

 

Programul Statului, Help to buy, adresat în special persoanelor tinere care vor să-şi cumpere case sau apartamente în Marea Britanie, a fost foarte popular încă de la început. Peste 7.300 de persoane şi-au cumpărat locuinţe doar în Londra, la 6 luni de la începutul programului. Avansul de doar 5% este principalul motiv pentru succesul programului.

 

 

Garanţiile Guvernului din perioada octombrie 2013 – martie 2014 au fost de 153 de milioane de lire sterline, în timp ce împrumuturile acordate au fost de 1 miliard de lire sterline. Interesant este că 80% dintre cumpărători au fost la prima achiziţie a unei case sau a unui apartament.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI